Handmodel is een term die op verschillende manieren uitgelegd kan worden

Handmodel

Het begrip handmodel kan in de wereld van de modelfotografie een aantal nogal uiteenlopende betekenissen hebben:handmodel

1. Een model met speciale lichaamskenmerken als handen, voeten, benen, ogen en dergelijke. Het gaat dan ook om min of meer van het gebruikelijke afwijkende handen.

Bijvoorbeeld extra lange of  juist korte vingers. Lange slanke handen of juist wat meer kort en gedrongen. Alles is wat dat betreft mogelijk en het is aan de fotograaf om aan te geven wat hij zoekt. Het zal in het algemeen wel om een speciale opdracht gaan.

2. Als we enkele handen nodig hebben die een produkt op de foto ondersteunen dan gebruikt men hiervoor ook een handmodel, uiteraard van een model dat over de juiste handen voor de job beschikt. Zo zul je een handmodel vaak nodig hebben voor het showen van sieraden, bijvoorbeeld bij een productshoot voor een juwelier of een edelsmid die zijn assortiment aan trouwringen wil tonen.

3. Iets wel heel anders: Een model voor sex met de fotograaf. Het is wat vaag Shootgeformuleerd maar je mag er 100% vanuit gaan dat dit de bedoeling is.

Check dus goed van te voren wat de bedoeling is en wat je voor shoot mag verwachten. Vraag gerust waar het voor is. En om wat voor soort product het eventueel gaat. Een beetje fotograaf zal je met alle plezier vertellen waar het om draait. Het is beslist  zaak dat als je door een fotograaf voor een shoot als handmodel wordt gevraagd dat je weet in welke categorie je terechtkomt.

Het is ieders goed recht om te doen en laten wat zij of hij wil doen maar het is wel handig om niet ter plaatse voor een totale verrassing te komen te staan.

Het mag duidelijk zijn dat je goed verzorgde handen dient te hebben met zeer goed verzorgde nagels. Nagelbijters zullen niet snel een baantje vinden als handmodel. Een regelmatig bezoek aan de manicure is beslist ook niet verkeerd als je in deze tak van de fotografie carrière wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *