Harsen

harsen

Wat is harsen?

Onder harsen verstaan we het verwijderen van van overtollige haargroei op lichaam of gezicht. We doen dat bij alle vormen van harsen met behulp van een of andere kleverige substantie. Harsen en waxen zijn eigenlijk verschillende woorden voor dezelfde bezigheid. Behalve met echte bijenhars, kun je bijvoorbeeld ook ontharen met een soort van zelfgemaakt “hars”, gemaakt is van suiker. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd, zeg maar uit de huid gerukt. Daarnaast zijn er altijd nog de andere middelen in de handel. De drogist of de parfumerie zullen je aan vele merken en soorten hars kunnen helpen. Maar het principe is bij alle soorten hetzelfde.

Proces van het harsen

Het proces van het op deze wijze ontharen is vrij simpel. Een deel van de huid wordt ingesmeerd met verwarmde hars. De hars wordt met een spatel op de huid aangebracht. In de nog warme was worden strips (papier of stof) gelegd zodat deze zich ook aan de hars kunnen hechten en het mooi een geheel van hars en papier kan worden. Daarna wordt de strip met één snelle beweging verwijderd. Verwijderen met een snelle beweging is beslist aan te raden, hoe pijnlijk dat ook klinkt. En in de praktijk is harsen ook verre van aangenaam. Maar langdurig wegpeuteren is ook niet echt niet alles

harsen is tijdelijk

Het is een manier van haarverwijdering die maar tijdelijk werkt want na het harsen zullen de haren weer aangroeien. Een voordeel is wel dat dit aangroeien gebeurt met een zachte haarpunt zodat je na het harsen nooit harde stoppels zult hebben. Bij scheren, waarbij de haar wordt afgesneden krijg je wel last van harde stoppels.

Veel modellen maken gebruik van deze onthaar-technieken vóór een shoot. Het is zaak dit ruim tevoren te doen. Harsen levert meestal lelijke rode plekken op waarbij het een paar dagen kan duren voordat deze plekken weer verdwenen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *