Hygiëne geboden en gevraagd

Hygiëne geboden en gevraagd

Hygiëne geboden en gevraagd

De term Hygiëne geboden en gevraagd komen we nog wel eens tegen in advertenties waarbij modellen worden gevraagd. Je vindt ze vooral op forums en de bekende “ontmoetingssites” voor fotografen en modellen. Het aardige van dit soort opmerkingen is dat ze natuurlijk niets toevoegen aan een fotoshoot maar wel veel (letterlijk?)blootgeven over de vermoedelijke intenties van de fotograaf.

Vaak zijn het dezelfde figuren die zichzelf in de oproep voor de fotoshoot voorstellen als “goeduitziende fotograaf”, “jong uitziende fotograaf” en dergelijke. Daarnaast hebben ze meestal alleen een emailadres en dan bij voorkeur eentje van de grote gratis providers als Hotmail, Google of Yahoo!.

Wees voorzichtig!

Wees buitengewoon voorzichtig met het benaderen van dit soort figuren als je toch niet bang bent dat er iets niet klopt en de gok waagt. Want doe je uiteindelijk niet mee dan gaat men je vaak achtervolgen op internet etc. Doe dus alles met figuren die je niet 100% vertrouwt en kent nog anoniem. Net als bij de fotograaf: Een nieuw Hotmail account is snel genoeg aangemaakt.

Controleer de betrokken “Goeduitziende fotograaf” met zijn “Hygiëne geboden en gevraagd” nog veel beter dan je anders misschien toch ook al zou doen. Probeer op internet meer informatie in te winnen. Een fantastisch hulpmiddel op dit gebied is natuurlijk een zoekmachine. Zoek bijvoorbeeld een met Google. Zoek daarbij op de naam van de fotograaf, zijn emailadres, zijn telefoonnummer als je dat hebt , zijn huisadres en dergelijke. Het resultaat is niet zelden verbazend.

Er lopen nu eenmaal erg veel nepfiguren ( of fakers )op internet rond en zeker in de modellenwereld. Ze zijn op jacht naar beginnende en vooral naïeve modellen die ze van alles wijsmaken om ze maar tot een een naaktshoot of liefst nog veel meer te verleiden.

Trap er dus als model nooit in, wat je ook voor fantastische aanbiedingen krijgt. Tenzij je zelf tijdens een shoot voor alles openstaat, dan is het natuurlijk een ander verhaal en een bewuste eigen keuze. Maar verwacht dan wel wat meer inspanningen dan alleen maar foto’s maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *