Mannelijk model

mannelijk model

Mannelijk model

Zeker In de wereld van kunstmodellen maar ook zeker in in die van de fotomodellen is de vraag naar vrouwelijke modellen vaak vele malen groter dan het aantal oproepen voor een mannelijk model. Opmerkelijk genoeg zien we bij het aanbod op modellensites, modellenforums en dergelijke exact het omgekeerde: Het aanbod aan mannelijke modellen overtreft daar vaak verre dat aan vrouwelijke modellen, zeker op websites voor kunstmodellen. Een verhouding van 1 vrouwelijk model op 20 is mannelijke modellen komt regelmatig voor. Waarbij sommigen zo ver gaan dat ze zelfs gratis willen poseren, zolang ze maar model mogen staan. Het motief voor deze modellen waarom ze hun werk doen is dus kennelijk niet financieel.

Wel zijn er speciale websites voor tekenclubs en tekengroepen die zich uitsluitend richten op mannelijke modellen. Daar gelden uiteraard deze opmerkingen niet.

Maar veel fotografen en modellenregelaars hebben de ervaring dat mannelijke modellen zichzelf erg op de voorgrond willen plaatsen en zichzelf veelvuldig naar voren schuiven. Het feit dat de goeden onder de kwaden lijden gaat daardoor ook hier op. De toch al kleine vraag wordt nog kleiner door het feit dat men zichzelf zo opdringt, wat veel ergernis en irritatie opwekt bij de modellenregelaars. Uit eigen ervaring kennen we de oproep op internet van een kunstenares voor een “vrouwelijk plusmodel” die bijna 50 reacties opleverde. Zonder één uitzondering van mannelijke modellen.

Mannelijk model? doe kalm aan

Dus bent u van het mannelijk geslacht en ambieert u een modelcarrière, hou hier dan beslist rekening mee. Het uzelf opdringen maakt zeker niet populair. Een wat teruggetrokken benadering en de altijd aanwezige mond-tot-mond reclame doen voor goede modellen echt hun werk wel en u valt beslist in positieve zin op. Dus juist wat u wilt bereiken. Maar reken er eerlijkheidshalve wel op dat het als mannelijk model op dat het nog veel en veel moeilijker zal zijn om aan de bak te komen dan voor een vrouwelijk model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *