Mature model

mature modelAls er in een advertentie om een mature shoot wordt gevraagd dan heeft men het in het algemeen over een (bedekt) naaktshoot voor een wat ouder model. De leeftijdsgrens voor een mature model is niet echt hard maar loopt vaak vanaf een jaar of 35 á 40.

Hoewel er groot aantal fotografen is dan modellen van deze leeftijd niet meer ziet staan is er een minstens even grote groep die zich juist tot een meer mature model aangetrokken voelt. Volgens velen hebben vrouwen van deze leeftijd aanzienlijk meer te bieden qua uitstraling en dergelijke. Ze zijn misschien niet meer de ideale kanditaat voor de centerfold van een mannenblad, maar hebben duidelijke andere kwaliteiten. Daarnaast zijn ze vaak een stuk betrouwbaarder en plichtsgetrouwer dan jonge modellen.

In de wereld van de beeldende kunst speelt dit zelfs nog wel sterker. Een groot aantal modellen heeft zeker deze leeftijd en we komen ook nog wel oudere modellen tegen. Zelfs modellen die de zeventig inmiddels gepasseerd zijn maken daar nog een goede kans.

De kans dat je als mature model bij een modellenbureau binnenkomt is te verwaarlozen en hoogstwaarschijnlijk de moeite niet waard. Als je dan als gunst wordt toegelaten hoor je er waarschijnlijk nooit meer iets van. Er gaan verhalen dat men juist op vrouwen van deze leeftijd zou zitten wachten maar de praktijk lijkt zich zeker anders uit te wijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *