Modellensites

modellensitesInternet staat echt bol van de zogenaamde modellensites, “fotografen en modellensites” en hoe ze ook genoemd mogen worden. De meeste van deze sites zijn nauwelijk serieus te nemen. Met enig geluk kun je er als fotograaf een model vinden, want de meeste modellen vragen ofwel een vermogen voor een simpele shoot of zijn domweg nep. Deze fakers staan vaak op deze site als resultaat van een weddenschap of om “te kijken wat voor grappige mailtjes je allemaal krijgt”.

Voor serieuze modellen vormen deze sites een waar mijnenveld. De kans dat een fotograaf heel andere bedoelingen heeft dan alleen maar fotograferen is op deze sites werkelijk bijzonder groot. Laat je niet misleiden door zogenaamde toelatingscommissies want die gaan ook alleen maar af op wat ze te zien krijgen. En iemand met onzuivere bedoelingen zorgt echt wel voor een volmaakte omschrijving van zichzelf. Ook een kopie identiteitsbewijs zegt helemaal niets. Een handige fotoshopper maakt een perfecte vervalsing in een paar minuten. Kortom, dat soort niet complete procedures zorgt alleen maar voor een schijnveiligheid.

Wordt anoniem!

Wil je je toch op modellensites wagen, zorg dan er dan eers voor dat je volledig anoniem wordt. Neem een nieuw emailadres, bijvoorbeeld Hotmail (of de opvolger daarvan), Yahoo of Gmail. Koop dan ergens de goedkoopste mobiel die je kunt vinden met een prepaid-abonnement. En zorg voor een adres van een familielid of een vriend of vriendin waar eventueel post (bijvoorbeeld een CD) heengestuurd kan worden. Het klinkt overdreven, maar het is beslist nodig voor een jong model dat zich op dergelijke modellensites gaat wagen. En laat niet zomaar iedereen toe die “vrienden” met je wil worden op facebook of hyves.

Zoek referenties bij andere modellen of fotografen

Natuurlijk zitten er op deze modellensites ook volop goede en integere fotografen. Maar als je als model een goede start wilt maken, ga dan op zoek naar referenties voor fotografen via andere modellen. Er zijn zat modellen die een contactmogelijkheid op hun website hebben staan en die maar al te bereid zijn om je aan de namen en adressen van goede fotografen te helpen. Heb je uiteindelijk een prettige fotograaf gevonden? Vraag hem om adressen van betrouwbare collega’s. Langzaam maar zeker bouw je dan een netwerk op waar je wat aan hebt zonder op een “modellensite” in het diepe te hoeven springen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *