Modelscout altijd op zoek naar het beste talent

Modelscout

Een scout of ook wel modelscout is iemand die in het algemeen voor een modellenbureau werkt. Hij gaat voor dit bureau op zoek te gaan naar nieuw modeltalent.

Je  vindt de modelscout overal

modelscout

Het jachtgebied van de modelscout kan gewoon op straat liggen. Maar vooral plaatsen waar veel jonge vrouwen komen in het uitgaansleven zijn populair.

Ook stations en dergelijke zijn nog wel eens plaatsen waar de modelscout gevonden kan worden.

Er zit veel nep bij

Vraag een scout altijd eerst naar zijn gegevens.  Want er lopen nogal wat nepfiguren rond. Die geven zich voor scout uit en spiegelen dan een model veel te veel voor.

Meestal draait het dan uit op een vorm van seksuele dienstverlening. De afgelopen jaren zijn er nog wat televisieprogramma’s aan deze figuren gewijd. En dat was natuurlijk niet omdat ze hun werk zo goed en zo belangeloos deden. Integendeel. Het toekomstige model in kwestie dient aan heel wat vreemde verzoeken tegemoet te komen. En pas dan kan de modelscout haar carrière laten beginnen. Dus als het er ook maar een beetje vreemd uitziet, nooit op in gaan.

Maar het kan ook goed gaan

Maar er zijn ook voorbeelden bekend van modellen die na benaderd te zijn door een modelscout een topcarrière hebben gemaakt. Dus sla niet alles direct af maar wees kritisch en voorzichtig.

Een integere modelscout geeft je alles wat je wilt

Een goede scout zal daar alle begrip voor hebben en je wat dat betreft heel voorkomend behandelen. Maar bijvoorbeeld het vragen van wat referenties is al het minste wat je kunt doen. Een integer persoon zal die maar al te graag geven. Al was het maar uit eigenbelang om de toch al slechte naam van het wereldje niet nog verder te besmetten.

Krijg je de door jou gevraagde gegevens niet? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. En dan doe je er goed aan om heel voorzichtig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *