PostHeaderIcon Modelscout

Modelscout

modelscoutEen scout of ook wel modelscout is iemand die in het algemeen voor een modellenbureau werkt. Hij gaat voor dit bureau op zoek te gaan naar nieuw modeltalent.

Het jachtgebied van de modelscout kan gewoon op straat liggen maar vooral plaatsen waar veel jonge vrouwen komen in het uitgaansleven zijn populair. Ook stations en dergelijke zijn nog wel eens plaatsen waar de modelscout gevonden kan worden.

Vraag een scout altijd naar zijn gegevens want er lopen nogal wat nepfiguren rond die zich voor scout uitgeven en dan een model veel te veel voorspiegelen. Meestal draait het uit op een vorm van seksuele dienstverlening. De afgelopen jaren zijn er nog wat televisieprogramma’s aan deze figuren gewijd en dat was natuurlijk niet omdat ze hun werk zo goed en belangeloos deden.


Maar er zijn ook voorbeelden bekend van modellen die na benaderd te zijn door een modelscout een topcarrière hebben gemaakt. Dus sla niet alles direct af maar wees kritisch en voorzichtig. Een goede scout zal daar alle begrip voor hebben en je wat dat betreft heel voorkomend behandelen. Maar bijvoorbeeld het vragen van wat referenties is al het minste wat je kunt doen. Een integer persoon zal die maar al te graag geven. Krijg je ze niet? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand en doe je er goed aan om heel voorzichtig te zijn.

Leave a Reply

Inhoudsopgave
Zoeken op deze site
Aanbevolen

Deze site is onderdeel van het netwerk van Mainport Art Productions. MAP levert velerlei diensten op het gebied van kunst, fotografie en modelwerk en is druk bezig om zowel qua mogelijkheden als qua aantal deelnemers snel te groeien.mijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel
Klikt u svp ook nog even op de [vind ik leuk] knop van onze facebookpagina? Dank u wel