Naaktshoot, doen of niet? En wat zijn dan de consequenties?

Naaktshoot

Bij een Naaktshoot is er in principe geen sprake van enige kleding of bedekking van het lichaam.

Het is poseren als Eva. Of als Adam natuurlijk. Het is niets meer, niets minder.

naaktshoot

 

De één vindt het niets, de ander vindt het prima

Het ene model moet niet diepzinnig over een naaktshoot nadenken  zonder de neiging te hebben er hardlopend vandoor te gaan. Een ander model heeft geen enkel probleem met diezelfde naaktshoot en vindt het leuk om te doen

Het is lastig om er iets van te maken

Hoewel het concept van een naaktshoot op zich simpel genoeg is, is het een lastige manier van poseren en fotograferen.

Een ongekleed model zonder verder iets is meestal totaal niet boeiend of inspirerend. Dergelijk vormen van fotografie vinden we vooral in de bekende softerotische tijdschriften.

Er is vaak wat meer nodig voor een goede foto

Enkele accessoires of een meer artistieke impressie van de fotograaf zijn toch vaak wel nodig. Vooral om er iets meer “foto” van te maken. We gaan dan een beetje richting artistiek naakt. Klassiek naakt is afhankelijk van de fotograaf soms ook nog mogelijk.

Doen als model of niet? Ja en Nee

Moet je als model altijd aan een naaktshoot meewerken? Het is een discussie die op modellenforums niet uit te roeien is. Net als de beruchte TFP discussie.  Die vraag kun je prima zowel met ja als nee beantwoorden.  En dat maakt de discussie daarbij extra lastig.

Ja, Je zult zeker vaker gevraagd worden

Ja, want je zult als model zeker vaker worden gevraagd. Je bent nu eenmaal gevraagd om mooi te zijn en dan moet je jezelf wel durven laten zien. Naakt hoort daar bij volgens velen.

Nee, want het is niet altijd nodig

Nee, want er zijn ook zat vormen van fotografie waar het niet nodig is. Neem bijvoorbeeld in de fashionindustrie waar naaktheid op zich misschien helemaal geen eis is. Maar je zult er toch aan moeten wennen om regelmatig als Eva rond te lopen om je te verkleden. Op modellen die “zeuren om een kleedhokje” zit men daar ook niet te wachten.

Dus ben je wat meer preuts aangelegd? Dan moet je misschien toch jezelf afvragen of je je wel gelukkig zult gaan voelen in de modellenwereld. Naaktheid is iets wat in het algemeen slecht te vermijden zal zijn.

Een gedachte over “Naaktshoot, doen of niet? En wat zijn dan de consequenties?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *