Ontharen

ontharenZeker als vrouwelijk model kun je behoorlijk tobben met overbeharing. Uit onderzoek blijkt dat voor meer dan 80% van de vrouwen overtollige haagroei een groot ongemak vormt. Bij veel vrouwen vinden we overbeharing op bijvoorbeeld bovenlip, kin, oksels, op benen en rug en langs de bikinilijn.

Scheren

Nu is daar natuurlijk wel het een en ander aan te doen. De meest bekende manier (al is het maar van mannen) is natuurlijk het scheren van het overtollige haar. Maar het werken met scheermesjes is niet ongevaarlijk en vraagt beslist een stuk handigheid en gewenning. Het vooral een kwestie van veel doen en bijhouden, zodat de haartjes niet te lang worden. Maar scheren geeft al heel snel stoppels, de afgesneden haartjes die weer aan gaan groeien en als je donker bent zijn die extra goed te zien.

scheercrèmes

Bij het scheren horen scheercrèmes. Zeker als je met gevoelige delen aan de gang gaat. Eventjes het effect tevoren uitproberen is zeker aan te raden. Doe rustig aan, ga niets forceren. Niet teveel druk uitoefenen want dan kun je je lelijk snijden.

harsen

Harsen is eveneens een zeer bekende techniek om te ontharen. Hier is een ander artikel op dit weblog aan gewijd.

vloeistoffen

Maar er zijn meer technieken om te ontharen, bijvoorbeeld het gebruik van speciale vloeistoffen of ontharingscrèmes. Voor sommige delen van je lichaam zijn ze te agressief. Dus wees ook daar voorzichtig mee. Middels lasertechnieken zijn vormen van duurzame ontharing mogelijk. Wend je daarvoor tot een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste of een kliniek.

ingegroeide haartjes

Een bijkomend probleem zijn ingegroeide haartjes. Deze gaan niet mooi rechtop recht de huid uit maar groeien zijwaarts tussen de huidlagen. Ze zijn soms vrij lastig te verwijderen. Je komt dan meer terecht op de techniek van het epileren.

Doe het ontharen op tijd

Wil je plekken van je lichaam ontharen vóór een fotoshoot, doe dat dan ruim van tevoren. Sommige methoden laten nogal wat rode vlekken en zelfs irritatieplekken na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *