PostHeaderIcon Rubensmodel

rubensmodelEen Rubensmodel is eigenlijk wat we nu een een plusmodel zouden noemen. Een Rubensmodel is een een dame met nogal weelderige vormen. De naam komt van de Vlaamse schilder Peter Paul Rubens. Hoewel hij geboren werd in Siegen in Duitsland op 28 juni 1577. Rubens werkte met name in Antwerpen, en overleed 30 mei 1640. Rubens was een Vlaamse barokschilder, tekenaar en diplomaat. Hij was gespecialiseerd was in het schilderen van flink gebouwde vrouwelijke modellen.

Niet alleen in de tijd van Rubens was de vraag naar dit soort flink uit de kluiten gewassen dames die willen poseren groot. Ook vandaag de dag is dat nog zeker het geval. Het is een groep modellen die aan geen enkele standaardnorm voldoet, in de verste verte niet zelfs. Maar toch is het een groep modellen die desondanks veelgevraagd is, zowel voor fotografie als om te poseren als kunstmodel.

Er bestaan tegenwoordig speciale modellenbureaus die zich volledig op deze plusmodellen richten. In de praktijk spreken we van een plusmodel vanaf ongeveer confectiemaat 44. Het is een beetje afhankelijk van je lengte en je totale bouw.

Leave a Reply

Inhoudsopgave
Zoeken op deze site
Aanbevolen

Deze site is onderdeel van het netwerk van Mainport Art Productions. MAP levert velerlei diensten op het gebied van kunst, fotografie en modelwerk en is druk bezig om zowel qua mogelijkheden als qua aantal deelnemers snel te groeien.mijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel
Klikt u svp ook nog even op de [vind ik leuk] knop van onze facebookpagina? Dank u wel