PostHeaderIcon Striemen

striemen

Wat veroorzaakt striemen

Vooral knellende kleding kan lelijke striemen opleveren. Zorg er daarom voor dat je kort voor een shoot lekker loszittende kleding draagt die verder geen striemen op je huid achterlaat. Berucht voor het veroorzaken van dit soort striemen die ook nog eens lastig weg te krijgen zijn, zijn BH randjes en de rand met elastiek erin van een slipje. En bedank: Striemen spelen echt niet alleen bij een naaktshoot. Ook bij andere vormen van een geklede shoot kunnen ze knap hinderlijk zijn omdat ze op de meest onverwachte en hinderlijke plaatsen onder een kledingstuk uit komen.

Krabsporen

Een minstens zo vervelende en nog veel lastiger te camoufleren variant op striemen zijn krabsporen. Je krijgt die bijvoorbeeld van het iets te fanatiek krabben aan een insektenbult. Of ze worden je per ongeluk toegebracht door een te speels huisdier. Ook die krabsporen moet je net als striemen proberen zo goed mogelijk weg te werken voor de shoot. Er bestaat speciale makeup die gebruikt kan worden voor het camoufleren van dit soort zaken. Vraag er naar in de speciaalzaak. Mogelijk zal niet elke simpele drogist het hebben maar een wat meer gespecialiseerde moet je wel een heel eind op weg kunnen helpen. Zoek er dus eentje op waar je nog fatsoenlijk advies op dit gebied kunt krijgen.

voorkomen is het beste

Maar omdat ook het wegwerken of camoufleren van striemen altijd lastig blijft geldt ook hier duidelijk dat het voorkomen van deze striemen nog het allerbeste is.

de fotograaf redt…

En lukt het echt niet om ze weg te krijgen, overleg dan altijd even met de fotograaf. Een fotograaf die een beetje handig is met nabewerkingssoftware zoals bijvoorbeeld fotoshop zal altijd kans zien om krabsporen of striemen voor je weg te werken. Maar deze zogenaamde retoucheertechnieken betekenen voor hem wel heel veel extra werk. Dus ook de fotograaf zul je erg blij maken als je dit soort ongerechtigheden op je huid vooraf zo veel mogelijk weet te voorkomen.

Leave a Reply

Inhoudsopgave
Zoeken op deze site
Aanbevolen

Deze site is onderdeel van het netwerk van Mainport Art Productions. MAP levert velerlei diensten op het gebied van kunst, fotografie en modelwerk en is druk bezig om zowel qua mogelijkheden als qua aantal deelnemers snel te groeien.mijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel
Klikt u svp ook nog even op de [vind ik leuk] knop van onze facebookpagina? Dank u wel