Topless shoot is vaak meer dan een beperkte vorm van geheel ongekleed.

Topless

Een topless shoot is een beperkte vorm van de naaktshoot, die we op zich niet zo heel veel tegenkomen. Meestal wordt er in de advertenties van fotografen gevraagd om een bedekt naakt of naaktshoot. Overigens zal tijdens een dergelijke shoot de overgang naar een volledige naaktshoot niet groot zijn en de kans dat je daar als model mee te maken krijgt is groot. Denk er dus wel even over na wat je daar mee wilt. Je bepaalt uiteindelijk altijd zelf waar je grens ligt en ga daar nooit overheen.

toplessBij een fotoshoot waar het om topless gaat is er sprake van een shoot met volledig ontbloot bovenlichaam. Het betreft bij deze vorm altijd een vrouwelijk model. Natuurlijk poseren mannelijke modellen ook met ontbloot bovenlichtaan maar dat telt niet mee in deze wereld.

De borsten en tepels dienen bij dit soort shoots altijd geheel of minimaal grotendeels zichtbaar te zijn. Speciale kleding of een andere vorm van entourage zal voor de verdere sfeer in de foto moeten zorgen. Dit soort foto’s wordt nog wel eens op een strand en dergelijke gemaakt.

 Wat dat betreft weet je als model wat er van je wordt verwacht als er een topless shoot gevraagd wordt in een advertentie of oproep op internet. Het is een duidelijke omschrijving. Dat is zeker.

Het is een vorm van fotografie die voor de meeste modellen redelijk vanzelfsprekend is, hoewel er modellen zijn die ook deze vorm van modelfotografie weigeren.

Topless is voor de modellen ook geen optie. Natuurlijk is dat een mening die iedereen heeft te respecteren. Maar of het een vorm is waar je veel mee gaat bereiken in de modellenwereld is wel de grote vraag. Het is nu eenmaal een wereld waar toch veel op dit gebied vanzelfsprekend is. Maar goed, proberen kan altijd en uitzonderingen vind je overal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *