Topmodel

topmodel Elk beginnend model droomt er van om topmodel te worden, al dan niet beïnvloed door uitermate onrealistische tv-series.

Er zijn schattingen dat 1 op 1000 modellen doorgroeit tot professioneel model. Daarbij bedoelen we met een professioneel model dus een model dat van het modellenwerk kan leven. En van die kleine groep van professionele modellen groeit weer 1 op de 100 door tot een echt topmodel dat veel geld kan verdienen.

De concurrentie onder de modellen is dus moordend en de kans dat het echt gaat maken is te verwaarlozen. Geloof je toch voldoende in jezelf, ga dan natuurlijk beslist de uitdaging aan maar wees niet teleurgesteld in jezelf dat het je niet gelukt is. Daarnaast zul je een zeer gedisciplineerd leven moeten gaan leiden waar weinig ruimte is voor andere zaken dan je modelcarriére. Je zult er veel voor moeten laten.

De bovenstaande cijfers geven ook wel aan wat je mag verwachten van al die aardige fotografen die graag een shoot met je willen (bij voorkeur een naaktshoot) en die je beloven dat ze een echt topmodel van je gaan maken. Vergeet het maar. Al zouden ze het willen dan zouden ze het niet kunnen. Ze hebben er domweg de mogelijkheden niet voor. En bij de meesten hebben we het hier gewoon over loze beloften.

Wees dus heel realistisch en besef dat de kans dat je ooit topmodel wordt niet veel groter is dan het winnen van de staatsloterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *