Urban exploring is mateloos populair ondermeer omdat het verboden is

Urban exploring

Onder Urban exploring verstaan we modelfotografie op locatie in oude leegstaande fabriekspanden, slooppanden en dergelijke locaties.

Urban exploring mag eigenlijk nooit.

Urban exploring is zeker in Nederland meestal niet toegestaan. De beheerders van de gebouwen vinden het gevaarlijk. En bij eventuele problemen is het maar de grote vraag waar de verantwoordelijkheid en de aansprakelijkheid liggen.

Geen beheerder wil aansprakelijk gesteld kunnen worden bij ongelukken. Hij zal er dus veel aan doen om te zorgen dat het zover niet komt. En de beste manier is dan maar om preventief te werken en elke toegang te verbieden.

urban exploring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En toch is urban exploring mateloos populair

Ondanks deze bezwaren van praktische aard wordt urban exploring wel veel gedaan. En wel omdat deze panden voor een zeer fotogenieke achtergrond kunnen zorgen. En dat doen ze dan vooral in combinatie met modelfotografie.

We vinden geschikte panden vooral in oudere havengebieden, industrieterreinen en dergelijke waar ze duidelijk staan te wachten op de sloper. Maar vaak zit er nog ergens een bedrijfje verstopt dat nog niet weg is en waar het wachten op is. Soms laat men de zaak gewoon zo liggen. Dit in de hoop dat de grondprijs stijgt. En men het in de toekomst dus nog wat duurder zal kunnen verkopen.

Veel fotografen wijken voor dit soort shoots uit naar België waar veel meer mogelijk is. De regels zijn er minder strak en er wordt langer gewacht met slopen waardoor er veel te vinden is.

Houd rekening met waakhonden

Houd er bij Urban exploring dus wel rekening met een proces verbaal. Dat zal er  zo af en toe er wel in zitten. Ook confrontaties met boze bewakers komen voor. En zeker met hun hondjes die er op getraind zijn om met indringers -zoals zij dat zien- om te gaan.

De spanning geeft wel een aparte kick

Maar dat geeft deze tak van de modelfotografie ook wel een zekere spanning. En daarmee voor veel mensen een vorm van charme. Urban exploring is dan ook vrij populair . Een oproep voor een urban exploringshoot mag zich dan ook meestal in een warme belangstelling van modellen koesteren.

Weet waar je aan begint maar het kan buitengewoon leuk zijn om te doen. Maar verrassingen zijn altijd mogelijk.

2 gedachten over “Urban exploring is mateloos populair ondermeer omdat het verboden is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *