Aanwijzingen voor fotomodellen (m/v)

fotomodellen

Aanwijzingen voor fotomodellen

Je heb een afspraak om binnenkort een fotosessie te doen. Dat is voor alle fotomodellen heel spannend, zeker als het voor jou de eerste keer is! Uiteraard wil je dat het allemaal goed verloopt. Een shoot vergt heel wat voorbereiding. Je moet kleding en sieraden uitzoeken, je wilt misschien nog onder de zonnebank voor een mooi kleurtje en wellicht onderga je ook nog een schoonheidsbehandeling. Daarom is het belangrijk dat je deze tekst goed leest en de aanwijzingen opvolgt. Dan weet je precies wat je wel of niet moet doen en dat voorkomt teleurstellingen. Mocht je na het lezen van deze tekst toch nog vragen hebben, vraag het na bij de fotograaf.

Ontharen?

Als je tijdens de shoot topjes, mouwloze bloesjes, badkleding of lingerie wilt dragen, dan is het een goed idee om je oksels en je bikinilijn netjes bij te werken. Als je scheert of onthaart, doe dat dan minstens twee dagen voor de shoot zodat eventuele irritatie van je huid tijd heeft om te herstellen. Dat geldt uiteraard ook voor het epileren van wenkbrauwen of het harsen van gezichtsbeharing.
Voor de heren onder de fotomodellen: Scheer je de ochtend van de shoot extra voorzichtig en breng na het scheren een goede vochtinbrengende crème aan. Scheer je ook je lichaamshaar, doe dat dan liefst twee dagen tevoren. En heren, vergeet de haartjes in oren en neus niet.

Schoonheidsspecialiste?

Voor een behandeling door de schoonheidsspecialiste geldt dezelfde opmerking als voor ontharen: minstens drie dagen voor de shoot, zeker als je huid laat peelen of scrubben. Laat eventueel ook je nagels verzorgen.

Kapper?

As je wilt kan je de ochtend van de shoot naar de kapper om je haar te laten doen. Soms kan de fotograaf dat voor je regelen, soms moet je er zelf voor zorgen. Houd in elk geval rekening met kosten en maak daar goede afspraken over. Neem kam, borstel, haarlak, gel en dergelijke mee om gedurende de shoot je kapsel bij te kunnen werken als dat nodig is. Gebruik je klemmen in je haar, zorg voor een paar reserveexemplaren want ze breken op de gekste momenten

Make-up?

Vaak kan de fotograaf ook regelen dat er op de fotolocatie een visagist aanwezig is. Soms moet je het zelf regelen. Is er een visagist aanwezig, dan moet je de ochtend van de shoot HELEMAAL GEEN  make-up opdoen! Het is misschien een raar idee om zonder make-up over straat te gaan, geeft niet, doe het toch maar.

Wordt visagie op locatie verzorgd, dan zijn daar meestal kosten mee gemoeid, maak ook daar goede afspraken over!  Wil je zelf de make-up doen of neem je iemand mee die je opmaakt, breng dan voldoende spullen mee en doe de make-up pas op de locatie.

In elk geval een foundation, mascara, ogenschaduw, lippenstift/lipgloss  en poeder tegen een glimmende huid. En zorg dan dat je voldoende van dezelfde soorten en kleuren make-up bij de hand houdt om later op de dag wat bij te kunnen werken. Soms moet je flinke wijzigingen in de make-up aanbrengen. Zorg daarom ook voor spullen om het te kunnen verwijderen.

 

Artikel door AAA in samenwerking
met Artikelboer

 

Dit bericht is geplaatst in voorbeelden modellen met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.