Communicatie model en cursisten

Communicatie model en cursisten

Communicatie model en cursisten

Ook bij modelwerk komt wat communicatie om de hoek. Het ene model is introverter dan het andere. Sommigen praten honderduit, anderen houden hardnekkig hun mond. En dat moeten we maar als mensen onder elkaar onderling respecteren. Maar hoe zit het met de communicatie tussen model en cursisten?

Wat is daarbij wenselijk en wat beslist niet?

Sommige cursisten beginnen enthousiast tegen je aan te praten. Willen van alles van je weten en praten maar door. De meeste cursisten willen echter geconcentreerd werken en zitten niet op dat soort gesprekken te wachten. Het is moeilijk om je er op een aardige maar toch ook wel weer besliste manier aan te onttrekken. Iets als “leuk, zullen we daar in de pauze eens even verder over praten” wil nog wel eens werken. Zeker als je er nog iets bij zegt over het niet teveel willen storen van andere cursisten.

Over die pauze gesproken: Er zijn zat modellen die het leuk vinden om zich in de pauzegesprekken van cursisten en docenten te storten. Daar is helemaal niets op tegen.

Maar er bestaan ook modellen die even een echt rustpuntje in het poseren nodig hebben. Sommige modellen doen zelfs aan enige meditatie om de concentratie vast te houden. En dan is er even geen enkele behoefte aan welke vorm van communicatie dan ook.

Behoor je tot die laatste groep? Deel dan gewoon mee wat je gaat doen en ook even waarom je het doet. Hoewel het niemand iets aangaat is het aan te raden anders wordt je al snel als “arrogant” en “afstandelijk” beoordeeld wat in jouw geval dus helemaal niet terecht is.

Trek je lekker even ergens op een rustig punt terug en naar een kwartiertje ben je er weer helemaal klaar voor. Bedenk dat het vak –en dat is het- van model nog wel eens flink onderschat wordt. Maar er is er maar eentje die echt bepaalt hoe jij het gaat doen en dat ben je uiteraard zelf.

 

Artikel door AAA in samenwerking
met Artikelboer

 

Dit bericht is geplaatst in voorbeelden modellen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *