De modellendroom: Realisme versus televisie

een modellendroom is wellicht nog haalbaar

De modellendroom: Realisme versus televisie

De laatste jaren zijn de tv-programma’s als “America’s next topmodel” en de Nederlandse klonen daarvan als paddestoelen uit de grond gevlogen. Het probleem is dat deze programma’s een volkomen vertekend, veel te geromantiseerd beeld neerzetten van de modellenwereld en verantwoordelijk zijn voor een vreemd soort modellendroom.

Als je model wilt worden dan moet je je realiseren dat het grootste deel van de vrouwen (en een kleiner deel van de mannen) die ambitie ook heeft. Het aantal daarvan dat ooit voor de cameralens komt is heel klein. Het deel daarvan dat het tot betaald model schopt is nog kleiner, het deel van de betaalde modellen dat ervan kan leven is daar weer een gedeelte van en de modellen die het tot internationaal topmodel schoppen vormen slechts een handjevol.

Je komt terecht in een keiharde wereld waar afgunst en jaloezie de voornaamste drijfveren zijn. Elkaar tot aan de grond afbranden is uitermate populair. Daar moet je dus wel tegen kunnen. Alleen de allerhardste types gaan het overleven. De meesten haken af.

En dan heeft men door alle tv het idee dat een model een soort luxeleventje in exotische oorden heeft. Nu, vergeet ook dat maar. Ben je eenmaal geslaagd dan is het keihard werken. De opdrachtgever wil waar voor zijn geld. Meestal fungeer je als uithangbord voor reclame, als aandachtstrekker voor een tijdschrift of domweg als levende klerenhanger.

Met name dat laatste stelt dus nog een aantal andere eisen. Denk aan verplicht sporten, je gewicht op een laag peil houden, weinig en vooral gezond eten. Prima allemaal, maar je moet er wel zin in hebben.

Kortom, als je model wilt worden, jaag dan rustig je modellendroom achterna. Maar wees wel realistisch. Die droom is misschien veel minder mooi en romantisch dan je denkt.

 

Artikel door AAA in samenwerking
met Artikelboer

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *