Rubensmodel

 

Rubensmodel, Een gewichtig onderwerp

Regelmatig duiken er in de media verhalen op over ondervoede  modellen. Soms zeer dramatisch aflopende verhalen. De modellen worden in het jargon heel onaardig wel “wandelendegeen rubensmodel geraamtes” of gratenpakhuis  genoemd.

Vooral voor sommige modeontwerpers is sterk vermagerd kennelijk het ideaalbeeld van de vrouw en sommige modellen zijn dom genoeg om in deze absurde eisen mee te gaan.

Maar het is wel waar dat je in ook voor de meer gematigde modeontwerpers al snel te zwaar en te klein bent.

Gaan we wat meer buiten de mode, dan blijkt er qua gewicht nog een groep te zijn die heel goed in de markt ligt. We hebben het dan over de plusmodellen, ook wel Rubensmodel genoemd.

Het betreft bij een rubensmodel dames vanaf ongeveer maatje 45 maar aanzienlijk hoger komt ook regelmatig voor. Deze dames zijn zowel gewild bij fotografen als bij veel kunstenaars en op tekenacademies.

Rubensmodel

De naam Rubensmodel komt van de Barokschilder Peter Paul Rubens. Deze werd geboren in Siegen in Duitsland op  28 juni 1577 en overleed  in Antwerpen op, 30 mei 1640. Hoewel dus Duitser van oorsprong heeft Rubens vooral naam gemaakt in Antwerpen, de stad waarmee hij duidelijk verbonden wordt. Rubens had een voorliefde voor het schilderen van vrouwelijk naakt waarbij hij de voorkeur gaf aan zwaar gebouwde dames.

Kortom, wil je verder als model maar heb je geen zin een dieet van water met één cracker per dag, overweeg dan een carrière als plusmodel, met een dieet van mcdonalds.

Het zal je als je er voor kiest om  als Rubensmodel verder te gaan beslist aan werk niet ontbreken. Of deze stijl van leven het allemaal wel zo gezond is of niet, daar laten we ons in het kader van dit artikeltje maar niet over uit. Trouwens, als er iets is dat iemand zelf moet kunnen beslissen dan is het dat onderwerp natuurlijk wel.

 

Artikel door AAA in samenwerking
met Artikelboer

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , . Bookmark de permalink.