Hoe kom ik aan een model.

Bent u kunstenaar of fotograaf en hebt u modellen nodig, dat zijn er verschillende manieren om daar aan te komen. Maar het kan in de praktijk nog wel eens tot een verrassing leiden.

Allereerst zijn er de sites waar modellen en met name fotografen elkaar ontmoeten. Deze websites zijn het speelveld van de fakers. De meeste modellen en fotografen bestaan helemaal niet als zodanig. Daarnaast is er geen enkele garantie voor de professionaliteit en de integriteit van degenen die er “ingeschreven” staan. Er bestaan zelfs websites die alleen maar als dekmantel voor prostitutie dienen maar zich wel als “modellensite” verkopen.

Dan zijn er enkele sites voor kunstmodellen. Deze komen en gaan omdat ze allemaal ten onder gaan aan één fenomeen: Het aantal mannelijke modellen dat zich er inschrijft is zo groot dat soms 95% de modellen die zich er aanbieden man is. Daardoor blijven de broodnodige vrouwelijke modellen weg evenals de opdrachtgevers. Het punt is namelijk dat vrijwel iedereen op zoek is naar vrouwelijke modellen. Er is veel minder vraag naar mannelijke modellen dan naar vrouwelijke. Na verloop van tijd trekt de site helemaal geen bezoekers meer en kan de tent wel sluiten.

Ook zijn er sites waar je als model je diensten kunt aanbieden of als fotograaf cq kunstenaar een oproep voor een model kunt zetten. Ook dan zul je ervaren dat vrijwel alle reacties die je gaat krijgen van mannelijke modellen zijn. Dit doet zich zelfs voor als je als vrouwelijk model aanbiedt om te komen poseren. Sommige mannen reageren kennelijk overal op zonder de advertentie zelfs maar te lezen. In een aantal reacties wordt daarbij aangeboden om gratis te komen poseren, als men maar poseren mag…

Kortom, zoekt u een model en wordt u met het bovenstaande geconfronteerd, dan ligt dat niet aan u als opdrachtgever maar heeft u te maken met een normaal verschijnsel in de modellenwereld.

De beste manier is een netwerk op te bouwen. Met mond-tot-mond reclame weet iedereen wat hij of zij in huis krijgt. Het kost wat tijd en inspanning om een dergelijk netwerk op te bouwen maar het loont absoluut.

En u kunt natuurlijk altijd uitwijken naar de professionele modellenbureaus. U moet wel fors de portemonnee trekken omdat er erg veel partijen aan u willen gaan verdienen maar als het goed is krijgt u uiteindelijk wel waar voor uw geld. En zo niet, dan kunt u wel ergens op terugvallen

This entry was posted in Artikelen modellen algemeen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.