Je promotie als model

Omdat niemand zomaar weet dat je poseerwerk doet zul je als model aan de weg moeten timmeren om jezelf te promoten.

Dat kan bijvoorbeeld op websites. Internet staat bol van de “contactsites” voor modellen en fotografen. Sommige modellen denken hier ontdekt te worden. Nu, dat is een illusie die je maar snel vergeten moet. Er is geen opdrachtgever die zelf modellensites af gaat zitten zoeken naar geschikte modellen. Als je ontdekt wilt worden dan zal dat toch echt via een heel goed modellenbureau moeten. Maar hoe je daar binnen komt is een ander verhaal.

Als je eenmaal op een website staat kun je reacties verwachten. Serieuze en afhankelijk van de site waarop je staat ook zeker minder serieuze. Sommige modellensites zijn gewoon contactsites voor sexuele contacten, als dan niet tegen betaling. Klaar. Niets mis mee zolang je het maar weet. Loop daarom altijd een site even door voordat je jezelf er op inschrijft. Als je een dubieuze advertentie tegenkomt dan weet je al genoeg want op een serieuze site zou deze al lang door de eigenaar of een moderator verwijderd zijn.

Naasr deze algemene sites heb je de eigen website. Steek ook daar nooit teveel geld in. Het moet een uithangbord zijn waarop men wat gegevens kan vinden en wat voorbeeldfoto’s maar meer is echt niet nodig. Er heeft nog nooit een model een opdracht gehad vanwege haar fraaie website. Het heeft heel veel voordelen om je site in een bestaand netwerk onder te brengen. Vooral omdat een losse site totaal niet opvalt en niet of nauwelijks bezoekers zal trekken buiten je familie, vrienden en kennissen. Een goed voorbeeld van hoe het wel kan zijn de gratis sites van
Mainport Art Productions
die erom bekend staan al snel heel veel bezoekers te trekken. Aan te raden voor elk model, kunstenaar of fotograaf.

Zorg wel voor visitekaartjes. Als je handig bent met Word kun je ze heel eenvoudig maken via de “etiketten” mogelijkheid. Ben je dat niet dan zijn er zat aanbieders te vinden waar je voor weinig geld professionele visitekaartjes kunt laten maken. Altijd doen en altijd afgeven, het komt goed over en je weet nooit waar ze nog meer terecht gaan komen.

Bedenk dat je al heel snel weer uit zicht bent als je niet constant aan je promotie werkt. Kijk maar eens naar tv-reclame of de krant. Iedereen kent Mcdonalds, nietwaar? Toch adverteren ze constant om bekend te blijven. Ga er niet vanuit dat men je wel kent. Je moet wel heel erg goed zijn om constant in de belangstelling te blijven staan.

Tot slot is mond-tot-mond reclame nog het beste. En die bereik je door je werk goed te doen. Kwaliteit vindt zijn wel namelijk vanzelf wel.

This entry was posted in Artikelen modellen algemeen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *