Modellenscouts, echt of nep

Als je een vrolijke, vlotte meid bent dan heb je een goede kans om in het uitgaansleven een keertje aangesproken te worden door iemand die zich modellenscout noemt. Sommigen opereren ook gewoon op straat of bijvoorbeeld op stations,

Het betreft bijna altijd mannen die beweren fotograaf of modelscout te zijn. Ze zullen vertellen dat een modelscout iemand is die nieuwe gezichten zoekt voor modellenbureaus. Daarna komt de vraag of ze je mogen fotograferen om op die manier “van jou een topmodel in Parijs” te maken.

Nu zit je met een dilemma. De kans dat het nep is, is enorm groot. Maar er is ook een kans dat het echt is. Als voorbeeld wordt vaak het topmodel Claudia Schiffer genoemd die gewoon in een discotheek werd aangesproken en de rest is bekend. Het kan dus wel.

Ga je er op in dan krijg je een uitgebreid succesverhaal te horen. Natuurlijk kun je niet controleren of dat klopt. Maar luister goed, wees geïnteresseerd en ga gegevens verzamelen. Want uiteraard wil de modelscout jouw gegevens maar die geef je niet. Nee, jij wilt de zijne en neemt dan wel contact met hem op. Overigens, het allerlaatste wat je moet doen op dit moment is ergens een handtekening onder zetten of ergens geld voor betalen. Er zijn prachtige reportages op TV geweest van meiden die daar kapitalen mee kwijtgeraakt zijn.

Door zijn gegevens en bijvoorbeeld een visitekaartje te vragen dat elke scout zal hebben hou je het initiatief. Een serieus persoon herkent jouw situatie en zal je voorzichtige aanpak alleen maar waarderen. Een nepper haakt nu af en gaat op zoek naar een gemakkelijker slachtoffer. Wat je nodig hebt zijn een naam en adres, telefoonnummer, website etc. En heel belangrijk het bureau waar hij voor werkt, want dat wordt het eerste waar je contact mee op gaat nemen. Want ook een nep-visitekaartje maken is tegenwoordig een fluitje van een cent,

Klopt het allemaal? Maak dan een vervolgafspraak op een druk punt, bijvoorbeeld in een café en neem iemand mee. Waarom zou dat niet mogen? Twee horen meer dan één, tenslotte. En loopt het niet lekker dan kun je heel gemakkelijk opstappen. Een prima alternatief is ook het kantoor van het modellenbureau waar deze figuur voor zegt te werken.

Laat je niet gek maken. Niemand kan toezeggen dat je door zult breken in de modellenwereld. Daarvoor spelen er gewoon teveel factoren een rol die een modellenbureau helemaal niet in de hand heeft.

Pas als je alles gecontroleerd het en alles blijkt te kloppen kun je verdere stappen nemen. Heb je er ergens geen goed gevoel bij, zelfs al kun je het helemaal niet hard maken, ga er dan NIET mee door. Instincten of zesde zintuigen hebben het heel vaak bij het rechte eind.

This entry was posted in Artikelen modellen algemeen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.