Welk type model ben jij?

Bij modellenbureaus worden de volgende types fotomodellen onderscheiden. Waar herken je jezelf in?

FashionmodelFotomodel dat aan een speciale lengte en speciale eisen voldoet, heel gangbaar is maat 36 en een lengte vanaf 1.72, dit verschilt echter iets per modellenbureau.

Mannequin of RunwaymodelEen model dat heel erg dun is en een goede lengte heeft, als mannequin wordt verwacht dat je de juiste lengte en de juiste maten hebt, een mannequin heeft men over het algemeen een voorkeur voor een wat langer model; 1.74 is zo’n beetje de ideale lengte, iets langere modellen bestaan natuurlijk ook. De mannequins zijn vaak nog iets dunner dan de fashionmodellen, maar er zijn genoeg fashionmodellen die ook mannequin zijn of andersom.

Special FotomodelDit is een model dat misschien niet aan alle eisen voldoet maar misschien iets speciaals heeft of gewoon ergens erg geschikt voor is.

Edel SpecialEen edelspcial is een model dat iets specifieks heeft waar veel geld mee verdiend kan worden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een model dat een mooie huid heeft en een gezicht dat zeer symmetrisch is.

HandmodelEr bestaan ook modellen die model zijn voor een deel van zichzelf zoals handen, voeten, benen. Let wel op want er worden ook handmodellen gezocht op sites en forums waar een heel andere dienstverlening dan poseren wordt verwacht.

Body-double
Ook wel standin of invaller. Dit is een model dat gebruikt wordt als stand-in bij bijvoorbeeld een film.

Look-alike Dit is een model of een actrice die heel erg op een bekend persoon lijkt en deze vervangt in films, reclamespotjes en dergelijke.

Glamour ModelWordt er glamour gezegd dan gaat dit meestal over fotografie in de richting van Playboy of Penthouse. Er is helaas wel verwarring over dit woord omdat het ook gebruikt wordt als aanduiding voor Glamourachtige foto’s. Niet alle glamourstijlfoto’s hoeven naaktfoto’s te zijn, het kunnen bijvoorbeeld ook heel stijlvolle foto’s zijn in een string en om de verwarring compleet te maken in sommige gevallen gaat het om gewone geklede foto’s in een glamourachtige jurk

Artistiek naaktmodelNaaktfoto’s waarbij het gaat om een naakt dat artistiek gefotografeerd wordt, het heeft niet de glamourachtige stijl die bij Glamour hoort maar is wat meer artistiek. Artistiek naakt zijn over het algemeen genomen toch wel foto’s waar je niet echt ‘opgewonden van raakt’ als je hier naar kijkt en zijn dus gewoon minder ‘sexy’ dan Glamour. Je moet hierbij denken aan foto’s die meer kunstzinnig bedoeld zijn dan iets anders. Vaak is het gezicht van het model onherkenbaar in beeld.

Functioneel naakt modelDit is iets wat je steeds meer ziet, functioneel naakt kan zijn reclame voor een badproduct (merk ‘Fa’), meisje is naakt want komt onder de douche vandaan. Er bestaat een zekere overlap tussen Glamour en Functioneel naakt, functioneel naakt kan namelijk wel degelijk erg sexy zijn. Als men zich inschrijft bij een bureau wordt vaak gevraagd of je hiervoor beschikbaar bent, vroeger werden voor dit soort opdrachten voornamelijk heel perfecte modellen genomen, maar dit wordt steeds minder.

Bedekt naaktmodelDit is precies wat het zegt een model wat naakt poseert en voor een deel bedekt wordt met iets, dit is meestal een doek of iets dergelijks.

This entry was posted in Artikelen modellen algemeen and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *