10 tips voor de omgang met een modellenbureau

modellenbureau

omgang met een modellenbureau

Een wat groter en bekender modellenbureau krijgt een aantal aanvragen per dag. Van al deze aanvragen wordt 0,5% aangenomen ofwel 1 op de 200 deelnemers. Soms is iets meer maar vaker is het minder.

Een probleem mt de sollicitanten is dat ze geen flauw idee hebben hoe ze effectief moeten solliciteren bij een modellenbureau. Als je serieus aan een carriere wilt werken dan zul je ook serieus aan je. Hoe slechter van opzet en hoe moeilijker te lezen hoe groter de kans om in de prullenbak te belanden. De onderstaande tips zijn van dit modellenbureau afkomstig.

1. Zorg dat je weet waar je over praat. Zorg dat je een realistisch idee hebt wat modelwerk inhoudt en wat er van een geslaagd model wordt verwacht. Het is een heel moeilijk en zwaar beroep waar alleen ruimte is voor mensen met een hele dikke huid en weinig emoties.

2. Hou de aanvraag simpel.Een modellenbureau heeft in eerste instantie genoeg aan je leeftijd, maten, relevante ervaring en hoe je te bereiken. De rest komt wel als je aangenomen wordt.

3. Zorg dat je bereikbaar bent. Een bureau blijft echt geen dagen proberen om je ergens te bereiken.

4. Als je opgestuurde foto’s terug wilt hebben zorg dan voor een voldoende gefrankeerde retourenvelop.

5. Zorg voor foto’s waarop goed te zien is hoe je eruit ziet. Duidelijkheid is belangrijker dan een professionele fotograaf. Je figuur en je gezicht dienen goed uit te komen. Stuur serieuze foto’s en niets iets dat met een mobieltje is gemaakt op een leuk feestje. En zeker geen groepsfoto met de mededeling dat je de tweede van rechts bent.

6. Wees jezelf en probeer zeker geen bekend persoon na te doen. Tenzij je naar een look-a-like bureau gaat natuurlijk.

7. Verdiep je tevoren in de werkwijze van het bureau. Sommigen willen je eerst zien. Anderen willen eerst een foto. Bekijk de website en zoek eens wat rond in bijvoorbeeld Google. Kijk of ze geen eisen stellen (bijvoorbeeld lengte) waar je niet aan voldoet.

8. Zorg dat weet hoe je te verplaatsen. Modelwerk is reizen, reizen en nog eens reizen. Heb je daar op één of andere manier moeite mee dan moet je een ander vak zoeken.

9. Ook hier is de eerste indruk van groot belang. Kom verzorgd en actief over. Niemand heeft interesse in een lui model. Wees op tijd. Zorg dat je weet met wie je een afspraak hebt. Wees beleefd en vriendelijk.

10. Ga het bureau niet lastigvallen als je afgewezen bent. Het is niet anders. Je bent één van de zeer velen die dagelijks afgewezen worden.

This entry was posted in algemene artikelen modelwerk and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.