Modelposes


Zoekt u goede voorbeelden voor modeltekenen?
Of inspirerende poses voor uw model?
Oei, Die zijn allebei lastig te vinden.Downloadbare boeken met voorbeelden voor modeltekenen. Supersnel en zeer voordeligGoogle Aangepast zoeken[25 modelposeboeken] | [2002 poses in boekvorm] | [2002 poses op CD] | [Modelschetsen]

Veel tekenaars en schilders werken naar model. Terecht, want het menselijk lichaam is zo ongeveer het oudste onderwerp wat mensen in de geschiedenis vast zijn gaan leggen. Maar het goed kunnen tekenen van een model is nog niet altijd even simpel. Het levert altijd twee grote vragen op: Hoe kan ik voldoende van de zo belangrijke ervaring met tekenen naar model opdoen en hoe zet ik mijn model optimaal neer, zowel voor het model als voor mijzelf.het uiteindelijke boek


Ervaring is belangrijk en lastig

Want ervaring opdoen is bij modeltekenenen heel belangrijk. Goed modeltekenen is vooral een kwestie van doen, doen en nog eens doen. Bij een stilleven of fruitschaal geen enkel probleem. Maar vrijwel niemand heeft een geschikt model bij de hand. Dan is een alternatief in de zin van een set speciaal gemaakte voorbeelden voor modeltekenen in plaats van een levend model natuurlijk wel heel erg handig. De omgeving zal ervan staan te kijken hoe snel u uw vaardigheden in het tekenen van modellen op deze manier verder uitbouwt!

Even tussendoor: Een ander handig product in deze is ons boek modelschetsen. Hierbij is er al een impressie gemaakt van een foto wat de overgang van foto naar beeld een stuk gemakkelijker maakt. U vindt meer informatie op de website van het boek. Ok, terug naar de boeken met voorbeelden voor modeltekenen.

En dan heb je een model...En dan?

Is het u wel gelukt een model te vinden? Dan zult u dat model wel moeten regisseren. Want ga er niet automatisch van uit dat het model wel over de juiste poses zal beschikken want dat is zeker bij een beginnend model meestal niet het geval. En ervaren modellen moet u met een lantaarntje zoeken want die zitten vrijwel altijd volgeboekt, meestal al maanden vooruit. Weet u de beste poses? Hoe u een model zo neerzet dat niet alleen het model goed uit de verf komt maar dat u ook een evenwichtig opgebouwde tekening en schilderij krijgt? Het is domweg lastig.

Één oplossing voor twee problemen!

Om deze problemen nu eens grondig aan te pakken hebben een ervaren model, enkele fotografen én ervaren kunstenaars de koppen bij elkaar gestoken en een serie speciaal hiervoor ontworpen boeken en een CD het levenslicht laten zien. Ideaal als voorbeeld voor modeltekenen of als voorbeeld voor modelschilderen. Maar de boeken zijn even ideaal als voorbeeld om samen met het model de beste poses te selecteren.En voor een ieder wat wils

In totaal zijn er 6 boeken en 1 Cd-rom beschikbaar waardoor elke kunstenaar, van beginnend tot vergevorderd wel posities zal vinden die hem of haar aanspreken.

Elk van de boeken en de CD heeft een eigen website, die u via onderstaande links of door het klikken op de afbeeldingen kunt bereiken.AAA. Alettas Artmodel Agency is ondermeer uitgever van deze modelpose-boeken en modelpose-CD


De boeken en CD worden uitgegeven door Henriette's kunstmodellenbureau in Lisse. Ze zijn via verschillende websites te bestellen. Ook zijn op verschillende punten op te halen en via model Henriëtte te verkrijgen, mits ze het tevoren weet. Het is namelijk nogal een heel gewicht om mee te sjouwen.

De boekenserie is inmiddels verder uitgebreid met speciale uitgaven voor het werken in drie dimensies zoals bij beeldhouwen. Hierbij draait het model in het rond. 

Overzicht verkrijgbare modelposeboeken

2000 modelposes

Boek 2002 Modelposes

CD modelposes

CD 2002 voorbeeldposes voor modellen

simpele modelposes

Simpele voorbeelden voor modeltekenen

zittende modelposes

Zittende voorbeelden voor modeltekenen

staande modelposes

Staande voorbeelden voor modeltekenen

250 Liggende-modelposes

Liggende voorbeelden voor modeltekenen

op handen en voeten modelposes

Knielende Modelposes (op handen en voeten) 
 
[Sitemap]