Respect is belangrijk voor ieder model

Respect is belangrijk voor ieder model

Je mag als model vanuit docenten en curisisten van een tekenacademie een zeker respect verwachten. Als jij daar niet zat hadden zij tenslotte niets te tekenen. Meestal gaat dit wel goed maar niet altijd. Sommige tekenclubs en een enkele academie hebben een zeer afstandelijke houding. Je voelt iets van “ga daar nu maar mooi zitten zijn en hou verder je mond”. Je krijgt je geld en verder tel je niet mee. Nu, dat hoef je niet te accepteren en zo’n club gaat bij veel modellen direct op de zwarte lijst, tenzij deze modellen echt alleen om het geld poseren.


Sta nooit toe dat er iemand tijdens een poseersessie aan je zit en je mag ook een bepaalde fysieke afstand verwachten. Zeker bij ongekleed model hoef je niet te accepteren dat cursisten ongeveer tot op het podiumpje komen om ‘alle details goed te bekijken’. Wijs een dergelijk figuur éénmaal goed zijn plaats en de sociale controle binnen de groep cursisten doet de rest wel.
Let ook op je houdingen bij ongekleed model. Besef dat je geen auditie doet voor pornoactrice en hou daar bij je houdingen rekening mee. De meeste cursisten voelen zich ongemakkelijk bij een al te expliciete vertoning van je edele delen.

Ook de docent en de cursisten mogen op respect van de kant van het model rekenen, en helaas is ook dat niet altijd even vanzelfsprekend.

Wat echt niet kan is een Mp3-speler of Ipod. Het geeft aan dat je interesses duidelijk ergens anders liggen dan bij het poseren. Dat komt heel slecht over en heeft beslist effect op het aantal vervolgafspraken dat je gaat krijgen.


Een ander punt is de mobiel. Nooit “even kijken” wie er een SMS heeft gestuurd, om over opnemen en gaan zitten bellen helemaal maar te zwijgen. Zet hem uit en leg hem weg zolang je poseert. Iedereen is wel een paar uur misbaar.
Ga ook niet constant op je horloge of een wandklok zitten kijken. Hij gaat er echt niet sneller door en het geeft een ongeïnteresseerde indruk. Doe trouwens bij voorkeur geen horloge om. Ook niet teveel sieraden tenzij om een bepaald effect te bereiken.

Tot slot iets wat kennelijk ook niet vanzelf spreekt, namelijk kauwgum of andere snoeperij. Een herkauwend model kan echt niet. Het komt zeer respectloos over naar docent en cursisten.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.