De leeftijd van een model.

Hoewel er voor een model in de fashion niet echt een minimumleeftijd is, wordt er meestal uitgegaan van een jaar of 16. En dat loopt dan door tot een jaar of 25. Exacte grenzen zijn hier niet aan te geven omdat iedereen er nu eenmaal jonger of ouder uitziet dan de werkelijke leeftijd.

Zeker als je voor een modellenbureau gaat werken in de fashion richting, zul je in deze leeftijdscategorie moeten vallen. Het wil niet zeggen dat er geen andere mogelijkheden zijn, want bijvoorbeeld in de reclamefotografie worden nog opoetjes van 85 gebruikt. Je valt dan in de zogenaamde “special” categorie. Overigens bestaan er ook speciale “specials” bureaus voor babies en huisdieren.

Bij portretfotografie, tekenen en schilderen doet de leeftijd er eigenlijk helemaal niet toe. Er worden portretten gemaakt van baby’s en honderdjarigen en alles daar tussen in. Dit geldt ook voor geklede figuurfotografie, tekenen en schilderen.

Bij andere soorten fotografie, waar ook wat (bedekt) bloot aan te pas komt wordt meestal een norm van minimaal 18 jaar aangehouden. Dit is overigens ook de wettelijke norm. De bonafide fotografen zullen er onder de 18 niet aan beginnen zonder uitdrukkelijke, liefst schriftelijke toestemming van ouders of wettelijke vertegenwoordigers. Beginnen ze er zonder enige problemen we aan, wees dan als model heel voorzichtig.

This entry was posted in artikelen modelwerk algemeen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.