En wie nemen we mee naar de fotoshoot

Veel modellen vinden het prettig om iemand mee te nemen naar shoot bij een nieuwe, onbekende fotograaf. En daar is veel voor te zeggen want je weet nooit bij wat voor figuur je terecht komt. Leef je graag spannend ga dan vooral alleen overal op af. Je zult er verbaasd van staan bij wat voor psycho’s je terecht kan komen.

De meeste fotografen vinden het op zich wel goed als je iemand meeneemt omdat ze best begrip hebben voor de beweegredenen van het model. De bonafide fotografen en dat zijn er gelukkig nog heel veel, hebben zelf ook een grondige hekel aan degenen die de naam van hun vak verzieken.

Maar de ervaringen die men met meenemen heeft zijn vaak heel wat minder positief. Vooral vriendjes hebben er vaak de grootste moeite mee dat hun vriendin poseert. Als dat dan ook nog ongekleed is dan is de boot helemaal aan. En de ruzie is één ding, het gebrek aan concentratie is nog eens iets heel anders.

Soms zijn er fotografen die jouw begeleiders gewoon aan het werk zetten bijvoorbeeld door hen te laten helpen met lampen en met reflectieschermen.

Ook kan het voor een model wel eens nodig zijn om een hulpje mee te nemen, bijvoorbeeld als je lange kunstnagels hebt en daardoor nauwelijks om kunt kleden. Niemand zal daar bezwaar tegen hebben.

Bij grotere shoots speelt het probleem meestal niet omdat hier meestal een visagiste en soms een styliste aanwezig zijn. Je bent dan als model nooit alleen op de fotoshoot

Kortom, in overleg moet er veel kunnen. Blijkt echter in dat overleg dat de fotograaf absoluut niet wil dat er iemand mee komt zonder daar echt een goed argument voor te hebben dan moet je je afvragen of dit wel de juiste fotograaf voor je is. Het risico van bijbedoelingen wordt dan namelijk wel heel erg groot.

This entry was posted in artikelen modelwerk algemeen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.