Voorbereidingen voor een fotoshoot

Ook bij een simpele fotoshoot bij een fotograaf, gewoon voor de lol of op TFP/TFCD basis moet je toch wel enige voorbereidingen treffen.

Een model moet veel drinken. En dan geen sterke drank of andere alcohilica maar gewoon water. Het is een bekend feit dat water gunstig is voor de kwaliteit van je huid. Elke schoonheidsspecialiste zal je dat kunnen bevestigen.

Dat zonnestraling en een zonnebank voor nogal wat schade aan je huid kunnen zorgen is bekend. Doe dat dus met mate en gebruik heel goede beschermingsmiddelen zowel voor als na je zonnebad. Voorkom ook vlekken want die zijn op foto’s meestal extra goed te zien.

Zorg voor lekker losse kleding. Strakke kleding geeft afdrukken en striemen en kan daardoor nog heel lang zichtbaar zijn. Voor de afdrukken van BH’s zijn wat dat betreft berucht.

Zorg voor een kymono of een badjas voor de pauzes tussen de opnamen.

Moet je zelf voor je kleding zorgen? Zorg dat je veel verschillende spullen bij je hebt. De modellen die in een spijkerbroek met koltrui op een shoot verschijnen zijn berucht onder modelfotografen. Dus zorg voor zoveel mogelijk afwisseling.

Denk ook aan extra’s als sieraden, brillen, hoedje en petten, sjaals en dergelijke om het levendig te houden.

Zorg dat je weet of er visagie is geregeld Zo niet zorg dan zelf voor je make-up. Is er WEL visagie geregeld kom dan ZONDER make-up naar de shoot.

Doe geen gel in je haar en ga het haar de dag van te voren NIET wassen in verband met de hairstyling die daar behoorlijk hinder van kan hebben.

Ga geen zware nachten en feesten houden in de nacht voor de shoot maar zorg er liever voor dat je uitgeslapen bent. Wallen en vlekken verwijderen is niet altijd even simpel. ,

Bij veel fotografen is het prima als je een paar Cd’s met je favoriete muziek meeneemt. Het zorgt vaak voor een stukje ontspanning.

Zorg dat je goed weet waar je zijn moet. Zoek de route goed uit en zorg dat je weet hoe het openbaar vervoer op elkaar aansluit en waar je uitstappen moet.

Als je deze punten ter harte neemt kan niemand zeggen dat je je niet goed op een shoot hebt voorbereid.

This entry was posted in artikelen modelwerk algemeen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.