Afgewezen worden bij een modellenbureau

Afgewezen worden bij een modellenbureau

Voordat je als beginnend model contact gaat zoeken met modellenbureau’s om daar ingeschreven te komen is het misschien goed dit artikeltje even door te lezen.

Het is een buitengewoon moeilijk beroep om echt in door te breken, zelfs als je je heel goed hebt voorbereid. Maar het is nagenoeg onmogelijk als je niet goed voorbereid bent. Sommigen denken dat het voldoende is om je op allerlei plaatsen te vertonen en je op sites etc. te presenteren en dat je dan vanzelf wel op een goede dag ontdekt zal worden. Nu, dat is absolute nonsens. Voordat je carriëre kunt maken zul je er heel veel voorbereiding in moeten steken.

Één van deze zaken waarop je je moet voorbereiden is het ingeschreven zien te komen bij een modellenbureau. Je zult ontdekken dat dat lastiger is dan je denkt, behalve als je er voor wilt betalen. Maar bureaus die dat doen zijn meestal niet degene bij wie je ingeschreven wilt staan. Je zult dus goed moeten leren om jezelf te verkopen. En dan nog zal het heel vaak mis gaan. Maar trek het je niet aan. Mensen maken beoordelingsfouten, ook mensen bij modellenbureaus.

Voorbeelden van mensen die niet bij een agentschap aan de bak kwamen?

Elvis Presley werd afgewezen met de boodschap dat hij kansloos was om ooit als zanger aan de bak te komen.
Een groepje musici werd door een grote grammofoonplatenfirma afgewezen omdat er naar groepen gitaristen totaal geen vraag was. Het betreft hier The Beatles!!
Het bekende model Tyra Banks werd door vier op de vijf bureaus afgewezen.

Het overkomt dus de grootste sterren en artiesten. Voel je dus niet aangesproken door een afwijzing. Maar deze figuren zijn er zeker wel gekomen. Vooral door hun gemeenschappelijke eigenschappen als toewijding en doorzettingsvermogen. En ze namen afwijzing niet persoonlijk op, zagen het niet als een belediging.

Wordt je afgewezen? Ga naar de volgende. En de volgende. Net zolang tot je succes hebt. Nederland kent honderden bureaus.

De modellenwereld kent een sterke competitie. Alleen degenen die er honderden uren insteken zullen misschien uiteindelijk slagen. Ben je niet bang om een groot aantal bureau’s af te gaan wandelen dan zijn hier een aantal tips:

Zorg voor een uitgebreid, professioneel portfolio, dat je af kunt stemmen op het bureau waar je heen gaat. Zorg dat je weet wat men zoekt. Neem alleen dat deel mee.

Weet wat je wilt. Stel je grenzen en houd je daar onder elke omstandigheid aan.

Steek geen geld in inschrijfgeld, trainingen etc. Een goed bureau doet die investering wel in jou als ze echt iets in je zien. En dat geld dat ze investeren verdienen ze dik terug aan provisie. Die hebben jouw 150 euro voor foto’s echt niet nodig.

Doe wat onderzoek vooraf. Met name Google is een prima bron. Zijn er veel negatieve verhalen dan weet je waar je op moet letten. Bedenk wel dat veel negatieve verhalen ook uit een soort rancune op internet geplaatst worden.
Probeer zoveel mogelijk ervaringen van andere modellen te achterhalen.

Als je een contract moet tekenen, neem het mee naar huis en bestudeer het goed. Een soldige bureau zal dit aanmoedigen. Mag het niet, verbreek dan het contact.

Neem bij fotoshoots bij onbekenden altijd iemand mee. Veiligheid voor alles. Geen serieuze fotograaf zal het weigeren. Doet hij dat wel, dan moet je je echt afvragen waar je aan begint.

Dit zijn maar een paar tips bij het starten van een carriëre. Maar het kan je wel helpen voordat je in het diepe springt. Bereid je goed voor en je hebt het in elk geval gemakkelijker dan personen die dat niet gedaan hebben.

This entry was posted in algemene artikelen modelwerk and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.