De eigenschappen van een succesvol model

De eigenschappen van een succesvol model.

Heb je ooit eens op televisie of in een tijdschrift naar een succesvol model gekeken en bij jezelf gedacht “Ik ben net zo mooi als dat meisje dus ik denk dat ik ook wel een succesvol model kan worden, misschien wel een supermodel.

Maar wat als we daar nu eens wat verder over nadenken? Dan kunnen we maar één conclusie trekken, namelijk dat er helemaal niet zoiets als een geboren model bestaat. Natuurlijk, sommige mensen hebben meer schoonheid dan anderen en anderen zijn misschien weer slimmer en pakken zaken sneller op dan anderen. En dat zijn voor een model natuurlijk belangrijke eigenschappen.

Maar nogmaals, er bestaat niet zoiets als een geboren model. Of denk je dat het wel zo is? Laat me je dan eens een vraag stellen.

Denk jij dat er zoiets bestaat als een geboren chirurg?

Denk jij dat de beroemdste personen in de medische wereld geboren werden om dokter te zijn?

Dat zou zo zijn als de verloskundige bij zijn of haar geboorte direct had geroepen “Kijk, een chirurg”. Niet echt waarschijnlijk lijkt me zo.
Want voordat deze persoon de beroemde medicus was gingen daar vele jaren aan opleiding, assistentschappen en het bestuderen van het werk van andere doctoren in prakticumlokalen vooraf. Pas na al die inspanning en de nodige eigen ervaring mocht hij zichzelf echt chirurg noemen. En gelukkig maar want het is wel erg prettig dat deze personen er zijn.

En zelfs na al deze inspanning is het nog steeds niet zeker dat hij een beroemde naam in de medische wetenschappen gaat worden.

Het is natuurlijk wat gechargeerd en je mag het niet zomaar vergelijken maar het punt dat ik wil maken is dat elk beroep waar je goed in kunt worden en goed kunt verdienen gewoon flink wat inspanning vraagt.
Een succesvol model heeft een aantal eigenschappen. Ze kan leren, ook of misschien juist wel van haar fouten. Ze heeft zelfkennis en zelfvertrouwen. Ze is niet bang om te reizen naar de meest afgelegen gebieden en kan er tegen om familie en vrienden soms langere tijd niet te zien. Ze kan goed organiseren. Ze onderhoudt haar lichaam en zorgt dat het perfect in vorm blijft. Dat vraagt van “nee”zeggen tegen lekkere dingen en veel, heel veel sporten en bewegen. Ze stelt doelen voor zichzelf en weet zich daar ook naar toe te werken. En wat gezien het voorgaande niet zal verbazen: Ze blijft van de alcohol en helemaal van de drugs af.

Dit zijn belangrijke punten. Leer ze, bestudeer ze en maak ze onderdeel van je bestaan.

En natuurlijk heb je niet al deze punten in een paar weken gerealiseerd. Dat hoeft ook niet maar werk er wel aan.

Als jij niet zorgt dat je er uiteindelijk komt, dan zal niemand dat doen. Dus kom in actie.

This entry was posted in algemene artikelen modelwerk and tagged , , . Bookmark the permalink.