artikelen haal je bij de artikelboer


Een Real Size Art Reproductie Maken
Doet Iedereen In
Vijf Minuten.

Zie de video met instructies

Naar homepagenaar klant paginanaar kunstenaarnaar de pagina voor de kunsthandelaar
naar de instructievideoopgeven van een nieuw kunstwerk

Er zijn grofweg 2 manieren om de ontvangen PDF om te zetten naar een reproductie voor aan uw muur. We kunnen deze de "aan-elkaar-plak-techniek" en de "opplak-techniek" noemen waarbij de meeste mensen wel zullen kiezen voor de veel eenvoudiger opplaktechniek. Maar we behandelen ze allebei.

1. Aan-elkaar-plak-techniek.
Hierbij snijden of knippen we een deel van de witte randen weg maar anderen laten we zitten om de naastliggende figuur hier op te plakken. Lijkt Real Size Art knap ingewikkeld? Dat valt reuze mee zoals u in onderstaand filmpje kunt zien waarbij een totaal schildery van 90 bij 70 cm met deze methode in net 4 minuten wordt gemaakt. U ziet er ook in dat het proces totaal niet kritisch is. Er wordt een rand verkeerd afgeknipt wat echter probleemloos weer te herstellen is. Een simpele kwestie van de rand niet afknippen van het blad dat op het afgeknipte deel zou moeten komen.

Geen beeld?: KLIK hier: Aan-elkaar-plak-techniek from Robertjan Sibie on Vimeo.

2. Opplaktechniek
Het nadeel van de opplaktechniek is dat we papier voor een ondergrond nodig hebben. Deze techniek is echter een flink stuk simpeler en zal nog minder tijd vergen. We knippen alle witte randen van de PDF's. Daarna nemen we een stuk papier (cadeaupapier, kaftpapier, flipovervel, uw dagblad etc) en plakken de losse vellen daar netjes tegen elkaar aan op. Een paar tipjes lijm zal in algemeen al voldoen. Het stuk papier mag desnoods wat kleiner zijn, zolang we maar voldoende houvast hebben.

Zeker met deze opplaktechniek is er geen enkel excuus om de techniek niet gewoon eens uit te proberen. Ook hier is een flimpje van beschikbaar waarbij hetzelfde schilderij in rond de drie minuten wordt gemaakt. Niemand kan dus beweren dat dit erg veel tijd in beslag neemt!

Geen beeld?: KLIK hier:Opplaktechniek from Robertjan Sibie on Vimeo.

Wilt u voordat u iets bestelt eerste eens wat oefenen? Hier vindt u een voorbeeld van een schilderij van 70 bij 90 cm. Het is hetzelfde schilderij met de jonge kat dat in de voorbeeldfilmjes is gebruikt.

The Distance Remover!

 
 

Een project van Mainport Art Productions en Galerie Mocca


Vischmarkt 25
3841BE Harderwijk