artikelen haal je bij de artikelboer


Welkom kunstliefhebber

Naar homepagenaar klant paginanaar kunstenaarnaar de pagina voor de kunsthandelaar
naar de instructievideoopgeven van een nieuw kunstwerk

Bekijk nu het schilderij van uw keuze op uw eigen huiskamermuur, al bevindt dat zich aan de andere kant van de wereld

Inleiding
Iedere kunstkoper kent het probleem. Je kijkt rond op de vele websites die internet tegenwoordig aan de kunstkopers biedt en komt tot de conclusie dat je een bepaald schilderij wel ziet zitten. Maar dan. Zou dat kunstwerk wel een beetje passen op de plaats waar je het wilt hebben? Misschien wel. Maar om nu zomaar op de gok een paar honderd kilometer te gaan reizen met het risico dat je het in werkelijkheid niet ziet zitten is ook niet iets waar iedereen op zit te wachten met de huidige kosten van reizen.En wat als het werk zich in buitenland bevindt? Dan is even gaan kijken niet eens een alternatief!

Foto van interieur
Er zijn tegenwoordig sites waar je een foto van je interieur naar toe kunt sturen en die je dan terugkrijgt met een kunstwerk erin geplakt met Photoshop of een gelijksoortig programma. Ook galerie Mocca biedt natuurlijk die service. Dat is al wat beter al blijft een indruk op een foto ook erg lastig. Het allermooist is natuurlijk als we het werk gewoon op proef kunnen krijgen maar dat behoort meestal niet tot de mogelijkheden, al was het maar vanwege de transportkosten en de daarbij horende verzekering.

Nu, met de moderne stand van de digitale techniek -waar vrijwel iedereen over kan beschikken- is een beter alternatief goed te realiseren en bij Mainport Art Productions hebben we nu de mogelijkheid voor het maken van een soort van reproductie op ware grootte. Die reproductie haalt u op van internet via een link die bij de foto van het kunstwerk wordt opgenomen. Een reproductie die u verder zelf maakt op uw eigen standaard A4-printer. Iedereen kan thuis, op het werk of via familie etc. wel over een dergelijke simpele printer beschikken. En ze kosten ook nog nauwelijks meer iets, tegenwoordig.

U krijgt nu natuurlijk een enorme zekerheid, namelijk dat u een kunstwerk gaat kopen (of tenminste bekijken) waarvan u straks volkomen zeker weet dat het perfect gaat passen in uw interieur en natuurlijk het allerbelangrijkste namelijk dat u het echt mooi vindt en dat het even perfect bij uw smaak past.

Hoe werkt het?
Laten we eens een voorbeeldje pakken. De dame op de afbeelding staat daar op een foto ter grootte van een normale deuropening, dus rond de twee meter hoog en rond de 120 cm breed. Ze is dan ook levensgroot afgebeeld inclusief een stukje achtergrond.Als u deze foto zou willen hebben om te zien hoe ze uitkomt op uw huiskamerdeur, dan kunt u een PDF downloaden, die is opgebouwd uit A4 documenten met een plakrand. In totaal 7 A4's verticaal en 6 horizontaal.

En er is een overzicht bij hoe alle onderdelen aan elkaar passen. Hieronder ziet u het overzicht en een voorbeeld van een willekeurige losse A4. We zien dat de scherpte fors is teruggelopen door de vergroting maar zeker als we in aanmerking nemen dat de opname met een voorhistorische 4 megapixel digicompact gemaakt is valt het helemaal niet tegen.
Hoe beter de foto die de kunstenaar ooit heeft aangeleverd, hoe beter de kwaliteit zal zijn.

U print de PDF op uw eigen kleurenprinter (Zwartwit mag natuurlijk ook maar het resultaat komt wat minder over) en u gaat (eventueel met de kinderen of kleinkinderen) even knippen en plakken. Een uitgebreide instructie compleet met supersimpele instuctievideootjes vindt u elders op deze site. Na een half uurtje ontspannen knutselen hebt u de dame in het geel met de veelkleurige rok kant en klaar op de kamerdeur hangen. Levensgroot! Fraai, nietwaar?

Natuurlijk blijf je heel goed zien dat de reproductie uit losse vellen is opgebouwd. En dat moet natuurlijk ook. Want het is uiteraard niet de bedoeling dat u een kostbaar kunstwerk op deze manier even volmaakt één op één gaat reproduceren. Daar zou vanzelfsprekend geen enkele kunstenaar mee akkoord gaan. Soms wordt er ook nog gebruik gemaakt van een watermerk als extra beveiliging maar dat is natuurlijk per kunstenaar verschillend.

Maar ondanks dit te verwaarlozen feit zult u zien dat het kunstwerk zich uitstekend laat beoordelen op de plaats waar u het graag zou willen hebben! Kortom, een uniek, voordelige en gemakkelijke manier om een kunstwerk te beoordelen op de allerbeste plek om dat te doen, namelijk op de plek waar het moet komen te hangen. En ziet u het zitten om het kunstwerk definitief te verkopen? U belt de kunstenaar of de galerie waar het hangt en reserveert het origineel.

Dan weet u in elk geval waarom u de reis gaat maken om het origineel te bekijken en eventueel te kopen.

U hebt enige, vrijwel te verwaarlozen kosten, u hebt een schaar en wat lijm of een "prittstift" nodig en hooguit een half uurtje vrije tijd. Dat is alles. Ideaal toch?

Kortom:

U ziet het kunstwerk op ware grootte (een afwijking van een paar milimeter is door allerlei toleranties van met name de printer mogelijk maar dat zal nooit doorslaggevend zijn voor de beoordeling)

U ziet het kunstwerk in de juiste kleuren. De kleuren zijn vooral afhankelijk van wederom uw printer maar het zal een voldoende goede benadering zijn.

Het kost nauwelijks iets om absolute zekerheid te krijgen dat dit het kunstwerk is wat u hebben wilt.

Het samenstellenkost u hooguit een kwartiertje werk en het is een leuk klusje, vooral met kinderen of de kleinkinderen.

Een kunstwerk dat geschikt gemaakt is voor deze techniek herkent u aan dit logo bij een foto van dat kunstwerk. Hebt u interesse in een kunstwerk? Klik dan op het logo dat erbij staat en volg de instructies. U zult zien dat u gevraagd wordt om een kleine tegemoetkoming in de kosten (€2,50) van de opslag en het downloaden maar bij de daadwerkelijk aankoop zal de kunstenaar of kunsthandelaar u dit graag vergoeden. Deze tegemoetkoming moet voorkomen dat allerlei grappenmakers gewoon alles in grote hoeveelheden gaan downloaden ten einde deze website lam te leggen of fouten te forceren die de site kwetsbaar maken voor inbraak. En dat is natuurlijk niemands bedoeling.

Na slechts enkele minuten kunt u aan de slag en nog een kwartiertje laten kunt u uw kunstwerk beoordelen waar dat moet, namelijk op de plek in uw huiskamer waar het moet komen te hangen. Het is zo simpel dat het gewoon niet fout kan gaan.

Wilt u nog een voorbeeld zien wat u krijgt als u "real size art" bestelt? Hier vindt u een voorbeeld. Het is hetzelfde voorbeeld als gebruikt in de instructiefilmpjes.

Real Size Art nog even voor u op een rijtje:

U bespaart veel reiskosten

U kunt een schilderij op ware grootte bekijken, waar zich dat ook p[ de wereld bevindt

U voorkomt een miskoop omdat het schilderij toch niet past

Een schilderij lijkt altijd groter in uw huiskamer dan in de galerie. Dat voorkomt u nu.

U beoordeelt uw mogelijke aankoop daar waar u dat wilt, bijvoorbeeld in uw huiskamer

U gaat het werk bekijken als u het in principe wel wilt kopen

Het maken van de Real Size Art reproductie is zo gebeurd (zie de video's) en is een leuk werkje

U doet net zo lang over de beoordeling als u maar wilt maar loopt wel het risico dat een ander het koopt als het te lang duurt.

Kortom, maakt uw lievelingskunstenaar of uw galerie nog geen gebruik van Real Size Art? Spreek hem er op aan en wijs hem (of haar natuurlijk) op de unieke mogelijkheden van dit product. U hebt er als goede klant recht op, nietwaar?

The Distance Remover!

 
 

Een project van Mainport Art Productions en Galerie Mocca


Vischmarkt 25
3841BE Harderwijk