real size art verwijdert afstanden


Welkom kunstenaars

Naar homepagenaar klant paginanaar kunstenaarnaar de pagina voor de kunsthandelaar
naar de instructievideoopgeven van een nieuw kunstwerk

Vindt u het prima dat u bij verkoop van uw werk rustig 40% af mag dragen of zou een goedkope, supergemakkelijkere aanpak u ook wel aanspreken? En wilt u ook de hele wereld als klant?

Kunst verkopen is lastig, duur en tijdrovend.
De inspanning zou beter in het maken van kunst gestoken kunnen worden!

Iedere kunstenaar kent het probleem om je werk verkocht te krijgen. Eerst zien dat je bij een galerie binnen komt. Galeries zien je alleen zitten als je in het duurdere segment zit. En om daar te komen moet je veel exposeren...Kortom, een eindeloze cirkelredenatie waar je niet uit komt. En mag je eenmaal exposeren dan mag je de portemonnee trekken als je eens iets verkoopt. 40% is echt geen uitzondering meer.

En dan hebben we het nog helemaal niet over het feit dat het steeds moeilijker wordt voor de kunstenaars die soms fors moeten investeren in het inlijsten, het huren van ruimte en de kosten van een opening en dan merken dat er helemaal niets van die kosten wordt gecompenseerd door een opbrengst. Steeds meer kunstenaars ontdekken dat om je werk te verkopen de galerie het antwoord niet is. Exposeren is hooguit interessant om naamsbekendheid te krijgen. Maar hoe verkoopt u dan wel? En dan roept tegenwoordig ieder natuurlijk het magische toverwoord: "internet!".

Kunst verkopen via Internet is nog veel lastiger!

En dus gingen veel kunstenaars het internet op om na verloop van tijd te ontdekken dat een website wel heel goed is voor je bekendheid maar dat je het doodgewoon kunt vergeten om er ook maar iets van kunst mee te verkopen. En dat is eigenlijk ook wel logisch. Wie koopt er nu een kunstwerk van een fotootje dat nog in een lage resolutie is ook? Het kunstwerk is nauwelijks te beoordelen en een goede impressie hoe het zou staan aan de muur van de huiskamer of het kantoor kunt u direct vergeten.

Kunst moet emotie los kunnen maken.

Kunst moet een bepaalde sfeer scheppen en emoties bij u losmaken losmaken. U moet kunst als het ware kunnen voelen. Dat kan als het bij uzelf aan de wand hangt maar of dat kan op een beeldschermpje?

Willen we op internet succes kunnen hebben dan is het dus beslist nodig dat we iets hebben waarmee de klant op ware grootte en met goede kleuren op de eigen wand een beoordeling kan maken.

Mainport Art Productions heeft hier inmiddels samen met Galerie Mocca in Harderwijk een oplossing voor ontwikkeld . Om te voorkomen dat we in herhalingen vallen: Hier staat de complete techniek beschreven en de gedetailleerd instructies voor de klant staan hier.

Met Real Size Art kan uw werk beoordeeld worden op de plaats waar het uiteindelijk moet komen.
De enige juiste plek!

Deze "reproducties" zijn dus ideaal om uw werk ter plaatse te beoordelen. Maar de uitvoering en kwaliteit van de "reproductie" is dusdanig dat niemand het permanent aan de wand zal hangen. Het is dus geen bedreiging voor de verkoop van uw eigen kunstwerk maar de "reproductie" op ware grootte en de echte kleuren maakt wel heel goed duidelijk wat uw kunstwerk in werkelijkheid inhoudt. Wilt u er als extra veiligheid ook nog uw naam als watermerk in? Kwestie van even aangeven en uw naam komt er een aantal keren als watermerk in te staan. Wat wilt u nog meer qua beveiliging? Ook een vermelding dat het een "real size art" reproductie betreft komt er altijd op te staan.

Real Size Art zorgt voor unieke veiligheid.

Wat is het alternatief voor "Real Size Art"? Natuurlijk kunt u uw origineel uit handen geven zodat men het ter plaatse kan beoordelen maar wie garandeert dat dit niet het laatste is wat u er ooit van terugziet? Met "Real Size Art" zit u ook dat punt volkomen veilig. "Real Size Art" is en blijft een één op één kopie van uw kunstwerk. Niet meer, niet minder. Trouwens, de reiskosten of de verzendkosten zijn al snel een veelvoud van de kosten die het éénmalig aanmaken van een "Real Size Art" reproductie u gaat kosten.

De kosten worden per schilderij in rekening gebracht tot een maximale grootte van 2 bij 1,5 meter omdat zelfs dit systeem bij nog grotere formaten absoluut niet meer te hanteren valt. En de computer van de ontvanger van de de reproductie vrijwel zeker vast loopt. Ook dat motiveert niet erg om te kopen.

Real Size Art is belachelijk goedkoop
in vergelijking tot andere verkoopmethoden.

De kosten van deelname aan het "Real Size Art" project bedragen €12,50 (ex btw) per schilderij, inclusief een jaar plaatsing op onze zogenaamde cloudserver, inclusief alle kosten. Is uw werk na dat jaar dan nog niet verkocht dan is indien gewenst verlenging mogelijk voor slechts €5,00 (ex btw) . Exposeert u bij Galerie Mocca in Harderwijk dan zijn de kosten inbegrepen bij de huurprijs en wordt Real Size Art in de expositiesite, die ook wordt meegeleverd, opgenomen.

Vergelijk de onbegrensde mogelijkheden die "Real Size Art" biedt nu eens met de kosten die een galerie aan huur en/of commissie in rekening brengt.
Of met de reiskosten om een schilderij ergens te laten zien.
Of met de verzendkosten (Let op de verzekering!) om uw kunstwerk naar iemand voor een proef op te sturen.
En dan is de keuze om dit unieke product eens uit te proberen toch al heel snel gemaakt?

Hoe doe ik dan mee met Real Size Art?

1. U selecteert een kunstwerk en maakt een foto met een zo hoog mogelijke resolutie. Gebruik in elk geval een echte digitale camera en absoluut geen telefoon! Zorg voor diffuus licht, bij voorkeur daglicht. Dan liefst buiten in de schaduw fotograferen voor een gelijkmatige verlichting zonder echte harde lichtbron. Geen zonlicht of flitser want dat reflecteert bijna altijd. En natuurlijk al helemaal geen glas ervoor, want dat zorgt voor hinderlijke spiegelingen. U uploadt het schilderij op het speciale schermpje dat u hier vindt .

2. U meet het origineel even op en geeft via hetzelfde aanvraagschermpje door wat het formaat van het kunstwerk is. Die maten bepalen het uiteindelijke formaat en zijn dus heel belangrijk.

Soms zijn er problemen met uploaden door limieten van uw internetprovider. Dan kunt u uitwijken naar email. Mocht email ook niet lukken, bijvoorbeeld omdat het bestand te groot wordt, zet de foto dan op een CD en verstuur die per post naar "Mainport Art Productions, Jacob van Ruijsdaelplein 175, 2162BE Lisse". Uiteraard met vermelding van de codes die u eerder hebt gehad op een manier dat ze goed aan de foto's te koppelen zijn. Elders op de site vindt u onder de veel gestelde vragen nog wat meer alternatieve verzendmogelijkheden.

3. Met enkele dagen ontvangt u per email de link waar de PDF staat met de "Real Size Art" reproductie foto. Indien u gebruik maakt van een (gratis) MainportArt website of een expositiesite van Galerie Mocca dan brengen wij de link even voor u aan bij de foto van het betreffende kunstwerk. Indien u uw site bij een ander hebt ondergebracht (of als u het zelf allemaal regelt) dan kunt u diegene de link op uw site aan laten brengen of het zelf doen. De code voor link plus button leveren we mee. U vult de code die u van ons hebt gehad [hier] in en u krijgt verschillende formaten. (probeer het rustig uit). Bij het gebruik van deze codes krijgt u dan iets als:

Naast de link ontvangt u een pdf met uw factuur. Geen betaling vooraf? Nee, we gaan ervan uit dat u gewoon uw factuur binnen 14 dagen zult betalen. Wel behouden we ons natuurlijk het recht voor om uw link te verwijderen als betaling uitblijft.

Nog simpeler?

Dat is alles. Kan het nog eenvoudiger? Ja, dat kan. Als u geen kans ziet om aan geschikte foto's te komen dan kunnen we die voor u maken, maar daar staat dan wel een vergoeding van tijd en reiskosten tegenover. Maar ook die kosten zullen u meevallen.. En u kunt gewoon bij Galerie Mocca exposeren, Dan wordt alles voor u geregeld.

En is uw werk middels de "Real Size Art" service verkocht (of natuurlijk op een andere manier) dan geeft u dat even door en dan vervangen we de bestelcode, we vervangen die door een "verkocht" button, het bekende ronde stickertje of een andere actie die u maar wilt.O ja, nog één klein dingetje. We brengen de klanten na de aanloopperiode een kleine tegemoetkoming in rekening voor de kosten van het downloaden van uw omvangrijke reproductie. Dit om niet-serieuze klanten op een afstand te houden en computervandalisme te voorkomen. Maar we mogen er toch wel van uitgaan dat u dat minimale bedrag bij een eventuele aankoop met de klant verrekent?

We hopen u binnenkort als gebruiker van het "Real Size Art" systeem te mogen begroeten. U zult er beslist geen spijt van krijgen want als we de voordelen nog even op een rijtje zetten:

Een rekenvoorbeeld:

Stel we hebben 10 werken die we willen exposeren. Een expositie bij een Galerie is 5 weken, bij Real Size Art een jaar met verlengingsmogelijkheid. Stel dat we in die periode 3 werken ad € 250,- verkopen. We krijgen dan de volgende tabel:

 

verkoop
via galerie

verkoop via
Real Rize Art

Geschikte website (blijvend)

€0,00

MainportArt site
zonder reclame
€ 35,00

Inlijsten, 50 euro per werk

€500,00

we verkopen zonder lijst
€ 0.00

10 Real size Art buttons

€0,00

€ 125,00

Bijdrage ruimte huur etc

€250,00

€ 0,00

     

Totale kosten

€750,00

€ 160,00

     
We verkopen 3 werken van
€ 250,00

na aftrek 40% provisie
€ 450,00

€ 750

 

VERLIES € 300,00

WINST € 590,00

     
Expositiekosten per week

€ 750 / 50 = € 150,00

€ 160 / 50 = € 3,20Real Size Art nog even op een rijtje:

U verdient geld door de betere omzet die u gaat maken

U krijgt de gehele wereld als klant. Real Size Art wordt meertalig

U bespaart heel, heel veel geld als u niet ergens bij een galerie hoeft te exposeren

Real Size Art is een simpele aanpak.

Real Size Art vraagt geen specifieke kennis dus geen handleiding, cursus of workshop nodig.

Real Size Art vraagt weining inspanning.

U heeft er na uw bestelling geen omkijken meer naar.

Simpel en voordelig uit te proberen zonder verdere verplichtingen.

Geen moeilijke contracten die u vergeet en waar u dan aan vast zit..

Real Size Art geeft u verder geen administratieve rompslomp.

Bestellen is simpel en een kwestie van een paar minuten.

U laat zien dat u ook het belang en gemak van uw klanten serieus neemt.

Real Size Art is goed voor uw reputatie en u geeft aan dat u met de tijd meegaat.

U hebt niet de stress van kunstwerken die verpakt en verzonden moeten worden waarbij het maar de vraag is of u ze ooit terugziet en zo ja, in wat voor staat.

Kortom, er is eigenlijk geen enkele echte reden om niet eens gewoon de proef op de som te nemen en enkele van uw werken bij "Real Size Art" aan te brengen.

Namens het Real Size Art team:

Jan Sibie

Jan Sibie
Twitter Jan Sibie Linkedin profiel Jan Sibie Facebook profiel Jan Sibie


The Distance Remover!

 
 

Een project van Mainport Art Productions en Galerie Mocca


Vischmarkt 25
3841BE Harderwijk