real size art verwijdert afstanden


Welkom kunsthandelaar / galeriehouder

Naar homepagenaar klant paginanaar kunstenaarnaar de pagina voor de kunsthandelaar
naar de instructievideoopgeven van een nieuw kunstwerk

Hebt u ook gemerkt dat kunst verkopen via Internet knap frustrerend kan zijn?

Kunst verkopen is tegenwoordig op zich al lastig! En je hebt heel wat provisie nodig om een fasoenlijke omzet te halen.

Het leven van een kunsthandelaar of galeriehouder is tegenwoordig niet altijd even eenvoudig. De kosten zijn niet alleen enorm hoog maar stijgen ook nog steeds. De klanten houden in financieel moeilijke tijden de hand op de portemonnee en de kunstenaars voelen er steeds minder voor om forse bijdragen aan de kosten en provisie bij verkoop te betalen. Want ook deze beroepsgroep heeft het niet altijd even gemakkelijk. En dan de onbetrouwbare overheid die op alle niveaus altijd geld nodig heeft.

Via internet verkoop je geen kunst.

Velen zijn daarom uitgeweken naar internet en hebben daar niet zelden zelfs flinke bedragen voor op tafel gelegd. Om daarna te ontdekken wat vrijwel elke winkelier op internet n enige tijd ontdekt: Verkopen via internet is bijzonder lastig en voor sommige producten gewoon onmogelijk. Het enige wat je via internet goed kunt verkopen zijn goederen die aanzienlijk goedkoper aan te bieden zijn dan in de winkel en die weinig toelichting vragen. Alles waar de klant eens over na wil denken en wat bij aankoop enige emotie te weeg brengt koopt hij uiteindelijk toch niet via internet maar via een normale winkel waar hij het kan zien, voelen en zelfs ruiken.

Bij kunst is dat niet anders. Sterker nog, het verschijnsel dat kopen een vorm van emotie is, is er wellicht nog wel veel meer aanwezig dan met andere producten. Kunst is nu eenmaal emotie, nietwaar? Daar weet u als kunsthandelaar alles van. Kunst moet je nu eenmaal ervaren en met een plaatje van een paar vierkante centimeter op een beeldscherm kan dat gewoon niet.

Emotie speelt zowel bij de kunstenaar als bij de uiteindelijke koper. En om die koper gaat het uiteindelijk. En waar kan die koper die emotie die het kunstwerk bij hem oproept beter ervaren dan in de beslotenheid van de eigen huiskamer waar het moet komen? Zittend op de eigen bank met gezellig de hond ernaast?

Breng uw aanbod naar de huiskamer!

Willen we op internet succes kunnen hebben dan is het dus beslist nodig dat we iets hebben waarmee de klant op ware grootte en met goede kleuren op de eigen wand een beoordeling kan maken en de emoties van het kunstwerk kan ervaren.

Mainport Art Productions heeft hier voor haar galerie, "Mocca in Harderwijk" een unieke oplossing voor ontwikkeld. Om te voorkomen dat we op deze site in herhalingen vallen: Hier staat de complete techniek beschreven.

Met Real Size Art wordt een kunstwerk beoordeeld
op de plaats waar het moet komen. Waar het zich ook ter wereld bevindt!

Deze "reproducties" zijn dus ideaal om het werk dat u verkoopt ter plaatse te beoordelen. Maar de uitvoering en kwaliteit van de "reproductie" is dusdanig dat niemand het permanent aan de wand zal hangen. Het is dus geen bedreiging voor de verkoop van het kunstwerk maar de "reproductie" op ware grootte en de echte kleuren maakt wel heel goed duidelijk wat het kunstwerk in werkelijkheid inhoudt.

Real Size Art zorgt voor unieke veiligheid.

Wat is het alternatief voor "Real Size Art"? Natuurlijk kunt u het origineel uit handen geven zodat men het ter plaatse kan beoordelen maar wie garandeert dat dit niet het laatste is wat u er ooit van terugziet? Verzekeren kost een vermogen zoals u weet. Met "Real Size Art" zit u ook dat punt volkomen veilig. "Real Size Art" is en blijft een één op één kopie van uw kunstwerk. Niet meer, niet minder. Trouwens, de reiskosten of de verzendkosten zijn al snel een veelvoud van de kosten die het éénmalig aanmaken van een "Real Size Art" reproductie u gaat kosten.

De kosten worden per schilderij in rekening gebracht tot een maximale grootte van 2 bij 1,5 meter omdat zelfs dit systeem bij nog grotere formaten absoluut niet meer te hanteren valt. En de computer van de ontvanger van de reproductie vrijwel zeker vast loopt door interne geheugen problemen. Dus daar licht gewoon een technische grens.

Real Size Art is een goedkope aanvulling op uw verkoopactiviteiten

De kosten van deelname aan het "Real Size Art" project bedragen slechts €12,50 (ex btw) per schilderij, inclusief een jaar plaatsing op onze zogenaamde cloudserver en inclusief alle kosten. Is het kunstwerk na dat jaar dan nog niet verkocht dan is indien gewenst verlenging mogelijk voor slechts €5,00. (ex btw). Bij een expositie in Galerie Mocca is het bij de huurprijs van de expositieruimte inbegrepen en wordt het verder gratis geïntegreerd in de expositiesite die Mocca altijd meelevert aan de exposanten.

Vergelijk de onbegrensde mogelijkheden die "Real Size Art" biedt met de reiskosten om een schilderij ergens te laten zien.
Of met de verzendkosten om het kunstwerk naar iemand voor een proef op te sturen.
En dan is de keuze om dit unieke product eens uit te proberen toch al heel snel gemaakt?

Hoe doe ik dan mee met Real Size Art?

1. U selecteert een kunstwerk en maakt een foto met een zo hoog mogelijke resolutie. Gebruik in elk geval een echte digitale camera en absoluut geen telefoon! Zorg voor diffuus licht, bij voorkeur daglicht. Dan liefst buiten in de schaduw fotograferen voor een gelijkmatige verlichting zonder echte harde lichtbron. Geen zonlicht of flitser want dat reflecteert bijna altijd. En natuurlijk al helemaal geen glas ervoor, want dat zorgt voor hinderlijke spiegelingen. U uploadt het schilderij op het speciale schermpje dat u hier vindt .

2. U meet het origineel even op en geeft via hetzelfde aanvraagschermpje door wat het formaat van het kunstwerk is.

Soms zijn er problemen met uploaden door limieten van uw internetprovider. Dan kunt u uitwijken naar email. Mocht email ook niet lukken, bijvoorbeeld omdat het bestand te groot wordt, zet de foto dan op een CD en verstuur die per post naar "Mainport Art Productions, Jacob van Ruijsdaelplein 175, 2162BE Lisse". Uiteraard met vermelding van de codes die u eerder hebt gehad op een manier dat ze goed aan de foto's te koppelen zijn. Elders op de site vindt u onder de veel gestelde vragen nog wat meer alternatieve verzendmogelijkheden.

3. Met enkele dagen ontvangt u per email de link waar de PDF staat met de "Real Size Art" reproductie foto. Indien u gebruik maakt van een (gratis) MainportArt website dan brengen wij de link even voor u aan bij de foto van het betreffende kunstwerk. Indien u uw site bij een ander hebt ondergebracht (of als u het zelf allemaal regelt) dan kunt u diegene de link op uw site aan laten brengen of het zelf doen. De code voor link plus button leveren we mee. U vult de code die u van ons hebt gehad [hier] in en u krijgt verschillende formaten. (probeer het rustig uit). Bij het gebruik van deze codes krijgt u dan iets als:

Naast de link ontvangt u een pdf met uw factuur. Geen betaling vooraf? Nee, we gaan ervan uit dat u gewoon uw factuur binnen 14 dagen zult betalen. Wel behouden we ons natuurlijk het recht voor om uw link weer te verwijderen als betaling uitblijft.

En is het kunstwerk middels de "Real Size Art" service verkocht (of natuurlijk op een andere manier) dan geeft u dat even door en dan vervangen we de bestelcode, we vervangen die door een "verkocht" button, het bekende ronde stickertje of een andere actie die u maar wilt.O ja, nog één dingetje. We brengen na de aanloopperiode de klanten een kleine tegemoetkoming in rekening voor de kosten van het downloaden van uw toch wel omvangrijke reproductie. Dit om niet-serieuze klanten op een flinke afstand te houden en computervandalisme te voorkomen. Maar we mogen er toch wel van uitgaan dat u dat minimale bedrag bij een eventuele aankoop met de klant verrekent?

We hopen u binnenkort als gebruiker van het "Real Size Art" systeem te mogen begroeten. U zult er beslist geen spijt van krijgen want als we de voordelen nog even op een rijtje zetten:

Real Size Art nog even op een rijtje:

U verdient geld door sterk vergrote kans op omzet

U biedt het werk wereld wijd aan. Hoeveel extra kopers zijn dat?

U bespaart heel veel geld als u werk niet ter plaatse hoeft te tonen

De bestelprocedure van Real Size Art is de simpelheid zelve.

U heeft er na bestellen totaal geen omkijken meer naar.

Real Size Art vraagt geen specifieke kennis dus geen handleiding, cursus of workshop nodig.

Simpel en voordelig uit te proberen zonder verdere verplichtingen.

Geen moeilijke contracten die u vergeet en waar u dan aan vast zit..

Real Size Art geeft verder geen administratieve rompslomp.

U laat zien dat u ook het belang en gemak van uw klanten serieus neemt.

U het is goed voor uw reputatie en u geeft aan dat u met de tijd meegaat.Kortom, er is eigenlijk geen enkele echte reden om niet eens gewoon de proef op de som te nemen en enkele van de werken die u in de aanbieding hebt bij "Real Size Art" aan te brengen.

Namens het Real Size Art team:

Jan Sibie

Jan Sibie
Twitter Jan Sibie Linkedin profiel Jan Sibie Facebook profiel Jan Sibie


The Distance Remover!

 
 

Een project van Mainport Art Productions en Galerie Mocca


Vischmarkt 25
3841BE Harderwijk