1. Waarom TTT

toppers tekenen toppersWaarom “Toppers Tekenen Toppers”

Modeltekenen met Toppers Tekenen Toppers

. Toppers Tekenen Toppers is opgezet als een uitdaging voor liefhebbers van modeltekenen of modelschilderen. Tekenaars die zelfstandig kunnen werken. Een dergelijke tekenaar of schilder noemen wij namelijk een Topper!

Bij modeltekenworkshops en -cursussen  hoor je regelmatig dat cursisten vragen om meer speciale en standen. Standen die qua tekentechniek voor een modeltekenaar of -schilder eens wat meer artistieke uitdaging bieden. Dit geld en zeker voor de wat meer gevorderde tekenaars en schilders.

Je hebt in een groep tekenaars nu eenmaal met meer mensen en smaken van doen. En natuurlijk zit niet iedereen qua modeltekenen en modelschilderen op hetzelfde niveau. En niet iedereen heeft dezelfde smaak heeft. En dus komt dit er in de praktijk meestal niet van. En wordt er teruggevallen op de klassieke poses.

Uit deze wens van tekenaars om eens iets anders te doen is de opzet van “Toppers Tekenen Toppers” ontstaan.  Dus met als doel eens een wat andere aanpak van een middagje modeltekenen of schilderen te bieden.

Ook geldt dat er veel kunstenaars rondlopen die het best leuk vinden om eens een bijzonder model te tekenen. Zij hebber er echter geen zin hebben om zich vast te leggen bij tekenclubs, workshops en dergelijke. Die kunstenaars kunnen bij “Toppers Tekenen Toppers” terecht. Zeker als ze zin hebben in een ontspannen middag modeltekenen met een eersteklas model.

Topmodellen poseren voor top kunstenaars…Gemakkelijk af te korten tot TTT. De algehele organisatie wordt daarbij geregeld door Mainport Art Productions. Hier zit de nodige kennis op het gebied van modeltekenen en -schilderen. Overigens is een Top kunstenaar in dit verband iedereen die maar zin heeft een leuk middagje modeltekenen en die geen docent (meer) nodig heeft.

De  bijzondere standen die door het model bij deze sessies geboden worden zijn beslist een artistieke uitdaging om te doen. Dit geldt zowel voor de tekenaar/schilder als voor het model zelf.  Maar het stelt daardoor wel wat eisen. Het model moet het nodige qua poseren in huis hebben om dit te realiseren. En de kunstenaar dient geheel zelfstandig te kunnen werken op een voldoende hoog niveau.

Want enige ervaring met het modeltekenen of schilderen van modellen is bij deze Toppers Tekenen Toppers tekensessies wel wenselijk. Er is bij de sessies namelijk bewust geen docent ingehuurd. Ook is een “open mind” ten opzichte van een niet-alledaagse aanpak van het modeltekenen wel wenselijk om een leuke middag te hebben.

Dus nog even op een rijtje:

  • Altijd een professioneel, ervaren model.
  • Collega tekenaars op uw eigen niveau.
  • Niet gebonden aan vakanties dus ook in de rustige zomermaanden.
  • Unieke standen en thema’s die u op vrijwel geen tekenclub/academie tegenkomt.
  • U werkt met het materiaal dat u het prettigst vindt
  • U werkt in uw eigen tempo en in uw eigen stijl.
  • Lange standen worden op foto vastgelegd en indien gewenst toegezonden.
  • Geen lidmaatschap vereist, u schrijft in wanneer u wilt en kunt..
  • Geen hoge investering, alleen een te overzien bedrag als u daadwerkelijk gaat.
  • Geen docent.

Inschrijfdatum

Kijk regelmatig op deze site voor nieuwe data en/of zet u op de verzendlijst.. Dan krijgt u automatisch bericht.

OrganisatieDeze website is onderdeel van het MainportArt netwerk waar rond de 150 sites op het gebied van fotografie, modelwerk en beeldende kunst deel van uit maken.