2. Modellen

Modellen

We werken bij “toppers tekenen toppers”uitsluitend met modellen die aantoonbaar al vele jaren praktijkervaring achter de rug hebben. We werken zowel met vrouwelijke als mannelijke modellen. Toch zal het in de praktijk vaak om een vrouwelijk model gaan. Niet dat we daar zelf een voorkeur voor hebben. Maar de praktijk wijst uit dat door cursisten het meest om vrouwelijke modellen wordt gevraagd. Mannelijke modellen vinden we meer bij academies en dergelijk waar anatomie en het besturen daarvan nog een belangrijke rol speelt. En zou lijkt iedereen een eigen specialisatie te hebben.

Ook zal er af en toe een duosessie met twee modellen worden georganiseerd. Een duosessie biedt natuurlijk weer nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Een dushoot kan zowel van verschillende als dezelfde geslachten zijn. Modellen worden in eerste instantie geselecteerd uit de modellen die bij Mainport Art Productions zijn aangesloten.

De geselecteerde modellen voor het TTT project hebben veel ervaring. Die ervaring is aantoonbaar in zowel lange, korte of zelfs extreem korte standen. Maar ook specialisaties als bewegend poseren en herhalende standen worden door de modellen van TTT beheerst. Vaak worden poses aangekleed met wat attributen. Denk dan bij attributen aan zaken zoals een stok, een bal, hoedjes en dergelijke. Vaak zullen deze attributen aangepast worden aan een thema als daar sprake van is. Er kan zowel gekleed, deels gekleed of naakt geposeerd worden. Ook dit is afhankelijk van het thema. Ook zal het afgewisseld worden.

Indien er gekleed wordt gewerkt dan zullen de modellen zeker niet in trui met spijkerbroek gekleed zijn. De kleding wordt eveneens aan het niveau van de tekenaars of indien van toepassing aan het thema aangepast. In sommige gevallen zal er ook sprake zijn van een soort decor. Dat wordt uiteraard ook aan het thema aangepast. Door een model in een decor te zetten krijgen we weer een heel ander effect. Hierdoor komt vaak ook het model weer beter tot haar (of zijn natuurlijk) recht.

Kortom, we stellen eisen aan de modellen voor TTT.

Inschrijfdatum

Kijk regelmatig op deze site voor nieuwe data en/of zet u op de verzendlijst.. Dan krijgt u automatisch bericht.

OrganisatieDeze website is onderdeel van het MainportArt netwerk waar rond de 150 sites op het gebied van fotografie, modelwerk en beeldende kunst deel van uit maken.