3. Sessies

De sessies bij “Toppers Tekenen Toppers” kunnen verschillende vormen hebben. Zo kunnen er verschillende poseertechnieken gebruikt worden. Denk aan een minuutstand. Of aan een bewegende stand. Ook een  herhalende stand komt voor. Evenals het  gebruik van attributen als een stok, bal, racket en dergelijke. Maar een sessie kan  ook opgebouwd worden rond een bepaald thema.

Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn: De sexy huisvrouw, douchen en verzorging, op het strand, uitbeelding van sporten, musiceren, verschillende beroepen, nabootsen kunststijlen,  historische perioden en stijlen. Weergeven van exact dezelfde stand maar dan zowel gekleed als ongekleed. Kortom, er zijn veel variaties in sessies mogelijk.  Ook zijn er eventueel lichtbakken met gekleurde lampen beschikbaar voor een bijvoorbeeld een “disco” sessie of een in kleur uitgelicht model wat een heel ander effect geeft.

Iets wat niet gebruikelijk is bij sessies voor tekenen en schilderen is een draaischijf maar ook die hebben we eventueel beschikbaar.

In principe werken we bij de sessies met één model, tenzij tevoren is aangegeven dat het een duosessie betreft.

Hebt u trouwens nog een leuk idee voor ons? Geef het door via de tab [suggesties] en we gaan kijken of we er iets mee kunnen doen.

Het programma voor de sessies wordt per keer samengesteld. De deelnemers ontvangen een paar dagen voor aanvang een tijdschema, dan weet iedereen waar men op de dag zelf aan toe is.

TTT sessies duren drie uur. Die sessies van drie uur delen we op in drie blokken van 50 min met 10 min pauze. De laatste pauze is ook bedoeld voor een glaasje fris en wat onderling nabespreken.

Hebt u meer tijd nodig om uw werkstuk af te ronden? De begeleider maakt een aantal foto’s van elke stand die u indien gewenst toegezonden kunt krijgen of op kunt halen van internet.

Voor de data, locaties en -mits al bekend- thema’s etc van de sessies kunt u ook terecht op deze website. Boeken kan via het speciale formulier deze website maar telefonisch (0252-416940) kan ook altijd.

We beslissen een week van te voren of er voldoende deelnemers zijn (het minimum aantal is afhankelijk van de zaalhuur) . Overigens hanteren we ook een maximum van 10 deelnemers omdat de praktijk uitwijst dat het anders te druk en te rommelig dreigt te worden.

Uiteindelijk is het de bedoeling om op meerdere locaties met een zekere regelmaat een TTT sessie te gaan organiseren.

Inschrijfdatum

Kijk regelmatig op deze site voor nieuwe data en/of zet u op de verzendlijst.. Dan krijgt u automatisch bericht.

OrganisatieDeze website is onderdeel van het MainportArt netwerk waar rond de 150 sites op het gebied van fotografie, modelwerk en beeldende kunst deel van uit maken.