Bewegend model is op verschillende manieren in te vullen. De meeste gangbare poseertechnieken zijn dat het model constant dezelfde beweging herhaalt of de bevroren beweging. Indien steeds dezelfde beweging herhaald wordt zien we dat het model bijvoorbeeld een arm of een been constant heen en weer beweegt.

Bij de bevroren beweging gaat het bewegend model van de ene stand naar de andere waarbij de beweging steeds gedurende een korte tijd bevroren wordt. Denk bijvoorbeeld aan een model dat iets van de grond raapt en dit optilt of weer wegwerpt. Dan kan deze beweging een flink aantal keren worden onderbroken waarbij het “bewegend model” als het ware eventjes “bevriest”. Het aantal bevroren bewegingen is veel groter dan bij een herhalende beweging en ze komen dus niet terug.

Het mag duidelijk zijn dat dit eisen stelt aan het model. Dit soort technieken zijn alleen geschikt voor ervaren modellen. De duur is meestal rond de 10 minuten.

Evenals bij de herhalende beweging worden ook hierbij de standen over elkaar heen getekend. En ook de techniek van het bewegend model is vooral bedoeld om snel te schetsen en zeker geen gedetailleerde weergave te gaan maken.

Een totaal andere aanpak is het poseren op een speciale draaischijf die we ook in ons assortiment hebben. Het model staat stil en draait in stappen rond. In deze afbeelding zijn dit 32 stappen maar tijdens een TTT sessie liggen 4 of 8 standen meer voor de hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Inschrijfdatum

Kijk regelmatig op deze site voor nieuwe data en/of zet u op de verzendlijst.. Dan krijgt u automatisch bericht.

OrganisatieDeze website is onderdeel van het MainportArt netwerk waar rond de 150 sites op het gebied van fotografie, modelwerk en beeldende kunst deel van uit maken.