Workshop perspectieftekenen

WORKSHOP PERSPECTIEFTEKENEN

Waarom een workshop perspectieftekenen? Simpel.  Het is lastig. Zelfs voor meer gevorderde tekenaars of kunstschilders . Ook voor hen blijkt een goede weergave van het “perspectief” vaak een lastiger opgave dan je zou denken.

Voorziet uw lopende cursusprogramma nog niet  in een basis- of “opfriscursus”? Of zelfs in een workshop perspectieftekenen? Dan kunt u die heel eenvoudig volledig door ons laten verzorgen.

materiaal workshop perspectief tekenen

Waarom een complete workshop perspectieftekenen ook voor uw cursusprogramma interessant is! 


Deze workshop perspectieftekenen bestaat uit vier dagdelen. Hierin worden de beginselen van perspectief tekenen zowel theoretisch behandeld. En ook direct in de praktijk toegepast met gezamenlijke oefeningen.. Ook bestaat de mogelijkheid dat de cursisten een aantal opdrachten meekrijgen die als “huiswerk” gemaakt dienen te worden. De workshop perspectieftekenen kan naar keuze aaneengesloten als een 2-daagse cursus (in de praktijk 2 zaterdagen) worden gegeven. Maar ook gespreid over een langere periode is mogelijk. 4 avonden over 4 weken komt daarbij veel voor.

Na afloop van de workshop perspectieftekenen is een een cursist in staat om

  • de meest voorkomende voorwerpen in stillevens te begrijpen
  • objecten die in landschappen voorkomen te begrijpen
  • Spiegelingen en schaduwen te kunnen construeren.

voorbeeld uit de workshop perspectieftekenen


De vele ovalen bij een simpele molen. Een landschapselement dat in deze workshop perspectieftekenen  natuurlijk niet mag ontbreken

Het is dus een echte workshop. Je leert vaardigheden als dit perspectief tekenen alleen maar door het heel veel te doen. Van de cursisten wordt daarom een actieve bijdrage verwacht.Er kunnen als gezegd ook opdrachten worden meegegeven die thuis gemaakt moeten worden.


Teneinde een optimale deelname van iedereen mogelijk te maken is er een maximum van 12 deelnemers per workshop. 
Bij de workshop perspectieftekenen is ons theorieboek perspectief tekenen inbegrepen met tientallen foto’s en voorbeeld-tekeningen (zowel gemaakt door de docent als met toestemming gebruikt van derden), opgenomen in een binder waar ook de voorbeelden en uitwerkingen een plaats in vinden. Materiaal als papier, lineaal, gum,potlood zijn inbegrepen dus in principe behoeven uw cursisten verder niets zelf mee te nemen. De docent heeft veel ervaring in het geven van cursussen en workshops.

Organisatie.


De workshops kunnen gewoon onder de paraplu van uw academie of instituut of binnen uw eigen cursusprogramma worden gegeven. U neemt de workshop perspectieftekenen op in uw programma, u zorgt voor de benodigde ruimte en regelt de cursisten. Wij zorgen voor de rest, inclusief dus alle materialen en cursusboek.  

voorbeeld uit de workshop perspectieftekenen

Ook stillevens zitten vol perspectief en in de workshop en het werkboek wordt daar uitgebreid bij stilgestaan.

Voordelen voor uw academie of instituut/instelling:

  • U hoeft dus niet voor een docent etc te zorgen;
  • De cursus/workshop perspectieftekeenis geheel verzorgd inclusief boek in fraaie binder, papier en het benodigde tekenmateriaal. Zie de afbeelding op deze pagina;
  • U kunt de workshop op een willekeurig moment inplannen of invoegen in uw normale cursusrooster; De workshop perspectieftekenen kan zowel op avonden als in weekenden georganiseerd worden. Overdag in de week zal in het algemeen voor zowel de docent als voor veel cursisten niet mogelijk zijn. Maar informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden als u kansen ziet.
  • U kunt als academie volledig zelf uw tarieven bepalen zodat de workshop ook qua tarief in uw programma past;
  • De workshop perspectieftekenen is aantrekkelijk door korte duur. Een -belangrijk- onderwerp als dit wordt al snel als saai ervaren. De drempel om voor een langere periode in te schrijven is dus groot. De workshop leent zich daardoor ook uitstekend voor het opvullen van langere vakantieperiodes.
  • Door de compacte en volledig verzorgde opzet ideaal als kennismakingscursus voor mogelijke leden van uw academie.
  • Uw reguliere docenten behoeft u niet lastig te vallen met een dergelijke cursus. Die is voor hen te kort is om er veel aandacht aan te kunnen schenken. En een doordachte cursus met verantwoord cursusmateriaal vraagt nu eenmaal erg veel voorbereidingstijd. Iets wat voor een éénmalige cursus niet loont.   Doordat wij deze workshop regelmatig geven ligt dat bij ons een stuk gunstiger. Want wij kunnen de investering in tijd over meerdere academies verdelen.

Uw investering bij de workshop perspectieftekenen

De kosten per workshop bedragen €250,– te vermeerderen met €20,– per cursist voor het cursusboek, binder, tekenmaterialen, papier etc.
Er zijn geen andere kosten voor de cursist aan de workshop verbonden. We gaan er daarbij vanuit dat door ons alles in één keer met de organisatie wordt afgerekend.
Genoemde prijzen zijn excl. 19% Btw

Gunstige kosten/baten verhouding:

Stel u werft 10 cursisten ad €25,– per dagdeel. U ontvangt €1000,– . Na aftrek van uw investering in de workshop van €250,– + 10 x €20,– resteert een winst van €550,–. Een spectaculair rendement in vier weken voor uw academie. En er staan nauwelijks verdere kosten tegenover. Dat is geld dat u weer in andere projecten voor uw cursisten kunt investeren.

workshop perspectieftekenen

Gebouwen zijn een dankbaar onderwerp in de perspectiefleer en ze worden dan ook uitgebreid behandeld.

Uw huisstijl?

Het is mogelijk om cursusmateriaal te voorzien van uw logo, naam etc. In beperkte mate kan er rekening gehouden worden met uw huisstijl. Minimale afname voor deze aanpassing is  vier workshops voor 10 personen . Dus 40 sets cursusmateriaal. Er wordt een éénmalig bedrag van €150,– in rekening gebracht. Dat is voor het maken van deze aanpassingen in het cursusmateriaal. Deze vier workshops mogen wel over meerdere cursus-seizoenen worden verdeeld, waarbij de organisatie zich garant stelt voor de minimale afname.

 

workshop perspectieftekenen

perspectiefworkshop

Inschrijven?

Inschrijven doet u gewoon via het contactformulier (zie tab contact)

ruimte zien
Wordt hier nu gebruik of misbruik van de wetten van het perspectief gemaakt? Dat zal een ieder voor zich moeten bepalen. Maar een opmerkelijk fenomeen blijft het wel.

Ga verder met onze interessante mogelijkheden
voor elke docent of tekenaar

regel een complete cursus waar u niets maar aan hoeft te doen

volg een workshop perspectief tekenen

 test u kennis over perspectieftekenen

goedkope digitale versie boek over perspectieftekenen

schriftelijke cursus perspectieftekenen